Koncert u čast Toši Proeskom otkazan, fanovi pjevaju i dalje

PRINCA balkanskog popa, koji je prije nešto manje od dvije godine tragično ušao u legendu, fanovi nisu zaboravili; iako je ove godine otkazan koncert njemu u čast, a koji je trebao postati tradicijom, obožavatelji pokojnog pjevača skupit će se 5. listopada u Skopju te još jednom pokazati da svojeg slavuja nisu zaboravili. Glazbeni spektakl koji je originalno bio dogovoren za dan njegova posljednjeg live nastupa, 5. listopada, prebačen je na datum njegovog rođendana, 25. siječnja, jer organizatori smatraju da je ovaj potonji datum puno prikladniji za obilježavanje njegova velikog lika i djela.

Međutim, tvrdokorni fanovi se ne daju; iako se vesele velikom koncertu koji će se održati u siječnju, za njih i 5. listopada ima poseban značaj, te su se povodom toga odlučili okupiti u centru Skopja, te pjesmom obilježiti taj datum družeći se do dugo u noć. Na taj dan 2007. godine, netom prije smrti, Toše je okupljenim fanovima poručio: "Volim vas! Sljedeće godine vas želim vidjeti u još većem broju". Toše sljedeću godinu, na žalost, nije dočekao, ali fanovi jesu, a obećanje dano svojem idolu planiraju ispuniti.

U moru kvazi pjevača koji preplavljuju glazbeno tržište, Toše Proeski oduvijek je bio poznat kao nevjerojatni talent i pravi profesionalac. Za sebe je često govorio kako "postoji zbog publike", dok su mu kritike uvijek bile manje važne. Jedan je od rijetkih izvođača na našim prostorima koji je imao odvojene diskografske projekte za svaku zemlju bivše Jugoslavije, a u svakoj od njih redovito je dobivao najvažnije glazbene nagrade. Omiljen među kolegama glazbenicima i obožavan od strane tisuća obožavatelja, Toše Proeski bio je i ostat će jedan od najsvjetlijih trenutaka pop glazbe na ovim prostorima.

Pročitajte više