"Koncertom za život" za Zakladu Ana Rukavina prikupljeno više od 100.000 kuna

HUMANITARNIM koncertom "Koncert za život", sinoć održanim u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, prikupljeno je više od 100.000 kuna za pomoć Zakladi Ana Rukavina. Koncert Zagrebačke filharmonije održan je u spomen na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, koji je i nazočio koncertu. Osim njega su među okupljenima bili i predsjednik Sabora Luka Bebić te udovica bivšeg premijera Ivice Račana, Dijana Pleština.

Koncertom je ravnao maestro Ivan Repušić, a uz Zagrebačku filharmoniju su nastupili sopranistica Valentina Fijačko, mezzosopranistica Martina Gojčeta-Silić, tenor Zoran Todorovich, bas Giorgio Surjan te Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića, zbor Opere HNK-a Zagreb i zbor Muzičke akademije u Zagrebu. Na programu je bio "Requiem" Giuseppea Verdija.

29-godišnja novinarka Ana Rukavina preminula je 26. studenog 2006. godine. Leukemija joj je dijagnosticirana sredinom 2005. godine. Pokrenuta je i akcija "Želim život" kojom su se prikupljala sredstva za Anino liječenje. Nažalost, tešku bitku za život Ana je izgubila. Maestro Vjekoslav Šutej je preminuo je 2. prosinca, prošle godine, nakon duge i teške bolesti, također leukemije.

Pročitajte više