Konobar iz Karlovca otkrio da je od Nike Kranjčara dobio najveću napojnicu ikad

Foto: Davor Puklavec/Petar Glebov/PIXSELL (Na fotografiji nije bar iz teksta)

NAPOJNICE se od 1. siječnja ove godine mogu ostavljati i ako plaćate karticama. Zbog toga se na internetu ponovno pokrenula rasprava treba li davati napojnice i u kojem iznosu. N1 je tim povodom razgovarao s konobarom Darkom iz Karlovca, koji je, kako kaže, u konobarenju više od četvrt stoljeća i nema gdje nije radio.

Ovom se prilikom prisjetio i svog rada u Zagrebu u jednom wine baru, gdje je, kaže, dobio najveću napojnicu ikad. 

"Znali su neki i vratiti se pa plaćati kešom ili drugi put ostaviti veći tip. Tamo smo dijelili bakšu koja je bila pristojna, ali smo sa svakim predavanjem prometa na kuvertu pisali i njen iznos", ispričao je Darko.

"Rekoh, majstore, previše je"

Otkrio je da mu je najveću napojnicu ostavio Niko Kranjčar.

"Ušao je sam, njegovo je društvo došlo poslije. Znao je točno koje vino hoće, nije trebalo ništa crtati. Bila je nedjelja navečer, skoro prazan lokal, i pustio sam Jessie Ware, onaj prvi album je tada bio friški, bomba.

Nisam ih požurivao pa su ostali duže i naručili još. Dakle, platio je prvo vino i ostavio 400 kuna. Bum - hvala lijepo! Kad je plaćao drugo, opet ostavlja 400. Rekoh, majstore, previše je. Samo se nasmijao i zahvalio još jednom. Gospodin čovjek", prisjetio se Darko.

Potom je ispričao što mu se dogodilo s našim slavnim rukometašem.

"A u Zadru mi je bio jedan naš slavni rukometaš sa ženom i klincem. Idem mu uzvratiti 15 kuna. On govori 'u redu je', a žena ga ljutito pogleda i kaže 'nije u redu'. I uzme novac", dodao je. 

Pročitajte više