Konobari, vozači, trgovci... Što su po zanimanju naši nogometaši?

Foto: HRT/Filip Brala/PIXSELL

IAKO su danas uspješni i dobrostojeći zahvaljujući nogometu, hrvatski reprezentativci jednom su također išli u škole i stekli određena zanimanja, koja su vrlo različita u odnosu na ono čime se bave danas.

Primjerice, Dejan Lovren završio je srednju školu za elektroinstalatera, dok je Josip Juranović školovani prehrambeni tehničar.

Kapetan Luka Modrić je poslije osnovne škole u Zadru upisao srednju ugostiteljsku, no već nakon prve godine preselio se u Zagreb zbog transfera u Dinamo. Nakon toga je nastavio pohađati večernju školu, koju je i završio.

Joško Gvardiol završio je Osnovnu školu Josipa Račića na Srednjacima, a poslije toga je upisao Školu za cestovni promet na Kennedyjevom trgu, nakon koje je stekao zanimanje vozača. Iako još nije upisao fakultet, u više intervjua je priznao da ne odbacuje tu mogućnost te da ga obitelj potiče na daljnje obrazovanje.

Borna Sosa je nakon gimnazije upisao Prvu visoku školu za komunikacijski menadžment Edward Bernays. U emisiji Roberta Knjaza otkrio je kako bi, da nije nogometaš, bio fizičar jer mu je to bio najdraži predmet u školi.

Matematičari i poduzetnici

Bruno Petković završio je Treću ekonomsku školu te je rekao da je uvijek bio dobar u matematici, a jednako uspješan matematičar bio je i Andrej Kramarić, koji je upisao i završio MIOC (matematičku gimnaziju.)

Ekonomsku školu završio je i Ante Budimir, koji je upisao i studij ekonomije u Zagrebu. Ivan Perišić po zanimanju je također ekonomist, a školovao se u Ekonomskoj i upravnoj školi Split.

Dominik Livaković išao je u Sportsku gimnaziju, a nakon mature upisao je studij međunarodnih odnosa i diplomacije, koji je trenutno pauzirao.

U gimnaziju je išao i Mateo Kovačić, koji je u to vrijeme bio i ministrant u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

Marko Livaja po zanimanju je trgovac, dok je Nikola Vlašić završio Turističko-ugostiteljsku školu, a nakon toga je školovanje nastavio u sustavu za obrazovanje odraslih.

Pročitajte više