Konstrakta pohvalila donaciju Baby Lasagne: Opet, koji car

Foto: EPA

Baby Lasagna oduševio je regiju odbivši ponudu Andreja Plenkovića da ga vlada nagradi s 50.000 eura te zamolivši da taj novac uplate u humanitarne svrhe. 

Njegov potez pohvalila je i srpska glazbenica Konstrakta. "Opet, koji car", napisala je na Instagramu. Konstrakta je na ovogodišnjem Eurosongu čitala bodove srpskog žirija, koji je Lasagni dao maksimalnih 12 bodova. Prilikom čitanja bodova na glavu je stavila tabletić.

Podsjećamo, Marko se oglasio na društvenim mrežama i napisao da ne može prihvatiti 50.000 eura.

"Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći", napisao je Marko. 

Polovica iznosa (25.000 eura) trebala bi biti donirana Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić. Ostalih 25.000 eura trebalo bi biti donirano Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC-a Zagreb.

Pročitajte više