Kontroverzni influencer Andrew Tate ljetuje na Braču, provodio se s grupom djevojaka

Screenshot: Youtube/TikTok

ANDREW TATE, bivši šampion u kikboksu i poznati influencer, koji je nedavno ostao bez svojih profila na YouTubeu, Facebooku, Instagramu i TikToku zbog mizoginog sadržaja, ljetuje u Hrvatskoj.

Naime, ovaj je kontroverzni influencer viđen u Splitu, snimila ga je jedna od njegovih prijateljica s luksuzne jahte. Na videima se može vidjeti da su Tatea dočekali tinejdžeri koji nisu mogli vjerovati da ispred njih stoji njihov idol. Tate je iznimno štovan od strane mlađe populacije, koja je činila velik dio njegovih pratitelja prije nego što je zbog svojih kontroverznih izjava dobio zabranu pristupa društvenim mrežama.

@ninavdh_ Day in Croatia ✨ #fyp #croatia🇭🇷 #split #topG #foryou ♬ Tourner Dans Le Vide - Indila

Na objavljenom videu Tatea se može vidjeti kako uživa vozeći jet-ski po Jadranskom moru. Influencer je dio ljetnog odmora proveo na Jadranu, krstario je hrvatskom obalom, a bio je duže usidren na jednoj od prekrasnih uvala u Milni na otoku Braču.

Zabranjen mu je pristup Facebooku, Instagramu, TikToku i YouTubeu

Podsjećamo, glasnogovornik tvrtke Meta, koja posjeduje Instagram i Facebook, potvrdio je za NBC News da je tvrtka trajno uklonila Tateove službene račune s platformi društvenih medija zbog kršenja pravila tvrtke o opasnim organizacijama i pojedincima. Prije zabrane Tate je imao 4.7 milijuna pratitelja na Instagramu.

@ninavdh_ Antwoorden op @Thanasis Filippou #fyp #topG #croati #croatia🇭🇷 #split ♬ origineel geluid - NINA ♡

"Mizoginija je ideologija puna mržnje koja se ne tolerira na TikToku. Naša istraga o ovom sadržaju je u tijeku, dok nastavljamo uklanjati profile i videozapise koji krše pravila te provodimo mjere za jačanje te provedbe, uključujući naše modele detekcije protiv ove vrste sadržaja", rekao je glasnogovornik tvrtke.

Putem svog glasnogovornika Tate je poručio da se radi o proturječju: "Kontradiktorno je da se u današnjem društvu muškarce ohrabruje da budu iskreni i otvoreni oko toga što osjećaju, a kad kažu istinu, dobivaju negativne reakcije."

Dodali su i da se zabrana pristupa tim platformama može činiti kao odgovor, ali da stvari nisu tako jednostavne. "Uklanjanje glasa Andrewa Tatea ne vodi prema boljem društvu koje je oslobođeno od mržnje", poručio je influencer.

Pročitajte više