Kontroverzni influencer o zabrani pristupa društvenim mrežama: To je kontradiktorno

Screenshot: YouTube

ANDREW TATE, bivši profesionalni kickboksač, influencer i poduzetnik, oglasio se o nedavnoj zabrani pristupa društvenim mrežama. Popis mreža nedostupnih Tateu sada uključuje Facebook, Instagram, TikTok i YouTube.

Putem svog glasnogovornika Tate je poručio da se radi o proturječju: "Kontradiktorno je da se u današnjem društvu muškarce ohrabruje da budu iskreni i otvoreni oko toga što osjećaju, a kad kažu istinu, dobivaju negativne reakcije."

Dodali su i da se zabrana pristupa tim platformama može činiti kao odgovor, ali da stvari nisu tako jednostavne. "Uklanjanje glasa Andrewa Tatea ne vodi prema boljem društvu koje je oslobođeno od mržnje", poručio je influencer.

Poznat po mizoginim stavovima

Tate je prije nekoliko dana uklonjen s Facebooka i Instagrama jer je kršio Metinu politiku o opasnim organizacijama i pojedincima.

"Ne ljutim se na njih ni u kojem pogledu. To nije veliki gubitak za mene. To nije nešto što koristim prečesto. Ali razumijem njihovu poziciju", rekao je Tate, koji se prvi put proslavio kao natjecatelj u britanskom Big Brotheru 2016. godine. Iz showa je bio izbačen zbog videa na kojem se činilo kako napada ženu. Rekao je da je video montiran i da je "potpuna laž koja me pokušava učiniti lošim".

Osim toga, Tate često iznosi svoje mizogine stavove. Bio je suspendiran s Twittera 2017. godine jer je rekao da žene "snose odgovornost" za seksualno zlostavljanje, a poznato je i njegovo mišljenje da su žene "intrinzično lijene" te da muškarac zbog toga nad njima mora imati "autoritet".

Pročitajte više