Kopito records potpisali suradnju s World Music Network

KOPITO Records iz Kutine ovih je dana potpisao suradnju s izdavačkom kućom World Music Network iz Londona, javljaju nam kolege iz Kopito Recordsa.

World Music Network je vodeća tvrtka u svijetu glazbe koja je od svog osnutka 1994.g. izdala preko osamdeset kompilacijskih albuma pod markom ‘Rough Guide’, u suradnji sa izdavačem ‘Rough Guide travel books’ koji poprate album prigodnom knjigom.

Na ovaj način WMN je do sada predstavio glazbu mnogih regija u svijetu kao i razne glazbene stilove (www.worldmusic.net).

 
Projekt u koji je uključen Kopito Records zove se ‘Rough Guide Through World Music of Balkan’. U knjizi će biti zastupljeni svi hrvatski etno ili world music glazbenici kao što su Legen, Lidija Bajuk, Dario Marušić, Dunja Knebl, Teta Liza i ostali, te etno festivali, kao što je festival Ethnoambient Salona.
 
Urednici glazbenog dijela ovog projekta odlučili su iz svake zemlje s Balkana predstaviti dva glazbena broja, te su iz Hrvatske odabrali Darija Marušića i Cinkuše i to pjesme koje su zastupljene na nosačima zvuka ‘Ethnoambient Salona 98’ i ‘Zeleni Kader’ Cinkusa, objavljenim od strane izdavačke kuce Kopito Records.   

Pročitajte više