Domaći znanstvenik: Imoćani se vrate s Mercedesom iz Njemačke, grade kuću da svi vide

Screenshot: Youtube

Mnoge Imoćane naljutio je istup Korada Korlevića, poznatog hrvatskog znanstvenika i voditelja zvjezdarnice u istarskom Višnjanu, u HRT-ovoj emisiji Explora. Na pitanje voditelja kako se vratiti u Hrvatsku, Korlević je, među ostalim, spomenuo "ovaj dio dolje", a voditelj je sugerirao kako se radi o Imoćanima.

"Odeš u Njemačku i žestoko radiš da zaradiš za sebe i obitelj i da nešto ostaviš za kasnije. Onda imaš dvije regije, imaš Međimurje i one koji su za vrijeme bivše Jugoslavije išli u Njemačku. Imaš Dalmatinsku zagoru i ovaj dio dolje", rekao je Korlević, a zatim se voditelj uključio i objasnio da se radi o Imoćanima.

"Ovi se hoće vratiti s Mercedesom i napraviti kuću koja ima sedam katova i 50 soba i 20 kupatila i to samo da ljudi vide, a ovaj iz Čakovca i okolice prvo ode u Njemačku pa onda nauči posao i gleda što rade Nijemci, zaradi i vrati se i onda taj posao donese doma.

Tada otvori tvornicu i bude bolji nego Nijemci. To je 'posao koji se krade gledanjem'. Znači, on se vrati doma i napravi bolje. Tko radi u Njemačkoj, nauči bolje i vrati se. Ne vrati se s Mercedesom. To što si radio tamo, sada u Hrvatskoj radi i budi bolji", odgovorio je Korlević.

Radio Imotski poslao je upit Hrvatskoj radioteleviziji smatra li da  je ovakav ispad primjeren javnom servisu, a HRT se ogradio od stavova iznesenih u emisiji Explora, koja je emitirana 30. siječnja 2024. godine. "Stavovi izrečeni u emisijama nisu stavovi Hrvatske radiotelevizije. HRT odbacuje svaki oblik stereotipnog prikaza. Uredniku i voditelju emisije skrenuta je pozornost", poručili su.

Pročitajte više