Koreografska zvijezda Raimund Hoghe otvara Queer Zagreb festival

PREDSTAVA Bolero Variations, premijerno izvedena na prestižnom Festival d'Automne u Parizu, gostuje u Zagrebačkom kazalištu mladih 5. svibnja u 19.30 sati u okviru ovogodišnjeg Queer Zagreb festivala.

Raimund Hoghe, dugogodišnji suradnik legendarne Pine Bausch, dolazi u Zagreb s čitavom ekipom svoje plesne trupe u kojoj su i renomirani plesači poput Talijanke Ornelle Ballestre te Flamanca Lorenza De Brabandere. Bolero Variations je remek-djelo ovog njemačkog koreografa s kojom je pokorio Europu, a sama izvedba je nesvakidašnji sklad plesa i glazbene podloge. Čut ćemo neke od najpoznatijih verzija Ravelovog Bolera, među kojima i one Leonarda Bernsteina, Bennya Goodmana, Marie Callas, Doris Day, Tine Rossi i drugih.

Raimund Hoghe je gostovao na brojnim festivalima diljem Europe i svijeta, a nagrađen je mnogim nagradama, uključujući i nagradu časopisa Ballettanz Dancer of the Year te njemačku nagradu Produzentenpreis.

Festival traje do 10. svibnja, a u programu je 10 predstava, 9 filmskih naslova i na njemu gostuje više od 40 inozemnih umjetnika. Festival također ima bogat svakodnevni noćni program s različitim izvođačima. Nakon predstave im se pridružite u slavljeničkom nastavku otvorenja, s dvije performerske balkanske transvestitske dive u G*Bar-u u Mesničkoj ulici. Ulaznice za predstavu po cijeni od 80 kuna nabavite u festivalskom centru u galeriji Showroom, Teslina 7, od 12-18.30 i pola sata prije početka predstave u ZKM-u.

Nagradna igra

Index i Queer Zagreb vas vode na predstavu Bolero Variations. Sve što trebate napraviti je odgovoriti na nagradno pitanje i poslati mail naslovljen s "Queer Zagreb - Bolero Variations" na index.nagrada@gmail.com. Ne zaboravite ostaviti svoje osobne podatke - ime, prezime, adresu i kontakt broj. Nepotpune e-mailove nećemo uzimati u obzir, a sretne dobitnike ćemo obavijestiti e-mailom. Sretno!

Nagradno pitanje:

Ovogošnji Queer Zagreb festival je po redu:
1. Peti
2. Sedmi
3. Deveti

Pročitajte više