Košarkaški trener Davor Jodanović pobijedio Šolu i osvojio 200.000 kuna

TREĆA emisija showa "Pobijedi Šolu" nije bila sretna za proslavljenog rukometaša Vladu Šolu pa mu je pobjeda izmakla "za dlaku". Novi izazivač je bio Davor Jodanović iz Pule, kojem je pošlo za rukom osvojiti nagradu od čak 200.000 kuna. U odlučujućoj, 14. igri, pri neizvjesnom rezultatu, Vlado je napravio ključnu pogrešku u igri bilijara i izgubio dvoboj.

Davor Jodanović je po zanimanju košarkaški trener, a sport mu je o šeste godine neizostavni dio života. Prva sportska ljubav bio mu je taekwondo, koji je od desete godine zamijenio profesionalnom košarkom. S 19 godina počeo je ponovno trenirati taekwondo, ali i kickboxing. Danas se Davor vratio košarci i igra za seniorsku ekipu KK Stoja, dok je kategoriji pred-kadeta ujedno i trener. Ponosan je vlasnik vrijednih medalja, od kojih je po dvije osvojio u državnim natjecanjima u kickboxingu i taekwondou. Sebe opisuje kao upornog i discipliniranog sportaša, potpuno usredotočenog na cilj koji si je postavio. To je i pokazao u drugom dijelu showa kada je prešao u vodstvo koje je u konačnici rezultiralo pobjedom.

 "A kad ću za protivnika dobiti rukometaša?"

Show je započeo igrom "Do kraja" u kojoj se Šola pokazao iskusnijim u zabijanju čavala. Igre znanja i brzine su se i ovoga puta pokazale kao igre u kojima se Šola tradicionalno dobro snalazi. Kvizovi "Fakat", "Riskiraj i profitiraj" i "Uljez" bili su Šolin teren pa su bodovi otišli na njegovu stranu. Najneizvjesnija od igara znanja je bila "Zastave" u kojoj su obojica pokazali zavidno znanje te je odlučujuća zapravo bila brzina pritiska tipke za prijavu. Sreća je bila na Davorovoj strani.

Svakako najzabavnija igra showa bila je "Bageri", u kojoj su natjecatelji bagerima prebacivali male plišane životinje u kutiju. U samom foto-finišu, uz destrukciju svih okolnih predmeta, Šola je bio sabraniji i strpljiviji te je odnio pobjedu. U igri "Apetit" Šola je dokazao kako ima istančano osjetilo okusa, a pobjedu je odnio i u stolnom tenisu.

Davor se u igru vratio haklom, gdje je iskoristio činjenicu da je košarkaški trener pa je Šola voditeljicu showa Belmu Hodžić u jednom trenutku pitao: "A kad ću za protivnika dobiti rukometaša?". Svoj uspješni niz Davor je nastavio u "Sporovozu", gdje je cilj bio biciklom do ciljne linije stići kasnije, a ne prije od protivnika. Šola je bio uspješniji u pravljenju papirnatih aviona - dok je njegov odletio u publiku, Davorov se strmoglavio pa mu je Šola šaljivo dobacio neka se primi izrade podmornica. No, već u idućim igrama poput "Puhaljke", gdje su ispuhivanjem igala gađali metu te je Davor bio precizniji, i "Graničara" gdje je Šolu "mučio refleks" - kao svaki rukometni golman je išao na loptu, a ne bježao od nje", Davor je osvojio ključne bodove.

I.M.
Foto: RTL

Pročitajte više