Kraj R.E.M.-a nakon 30 godina: "Mi smo napravili nešto nevjerojatno i sada ćemo otići"



VETERANI rock glazbe, R.E.M. na svojoj službenoj stranici objavili su kako su se odlučili razići nakon 30 godina zajedničkog stvaranja. "Jednom je mudar čovjek rekao kako je vještina posjećivanja tuluma u tome da znaš kad treba otići. Mi smo sa svojom grupom napravili nešto nevjerojatno i sada ćemo otići. Nadam se da će naši fanovi shvatiti da to nije bila laka odluka, ali sve stvari moraju doći kraju i mi to želimo učiniti na pravi način, na naš način", izjavio je Michael Stipe.



R.E.M. je osnovan 1980. godine u originalnoj postavi s Michaelom Stipeom, Mikeom Millsom, Peterom Buckom i Billom Berryjem koji ne svira s bendom od 1997. godine.




Prvi album izdali su 1982. godine "Chronic Town", a nakon toga izdali su još 15 albuma: "Murmur", "Reckonig", "Fables of Reconstruction", "Life's Rich Pageant", "Document", "Green", "Out of Time", "Automatic For The People", "Monster", "New Adventures In Hi-Fi", "Up", "Reveal", "Around the Sun", "Accelerate" te posljednji,  "Collapse Into Now" koji je izašao ove godine.

Pročitajte više