Kralj Charles reže troškove, osramoćeni član obitelji možda ostane bez luksuznog doma

Foto: Epa

KRALJ Charles se navodno sprema na drastično rezanje troškova i to će uključivati i prestanak financiranja njegova brata, vojvode od Yorka, princa Andrewa. Prestane li Charles financirati brata, ovaj bi mogao izgubiti svoj luksuzni dom u Windsoru jer nema dovoljno novca kako bi pokrio troškove održavanja.

Andrew trenutno živi na ogromnom posjedu Royal Lodge, a kako pišu Sunday Times i još neki britanski mediji, vojvoda od Yorka se već navodno žali svojim prijateljima da će se možda morati iseliti do rujna. Princ živi u vili koja ima čak 30 soba i smještena je na zemljištu od 98 hektara u Windsoru. Andrew tamo živi od 2003. godine, ondje živi i njegova bivša supruga Sarah, a princ navodno većinu vremena provodi gledajući televiziju ili jaše konje. 

Neće si moći priuštiti održavanje

"Nije izbačen s imanja, ali očekuje se da si neće moći priuštiti održavanje", rekao je izvor za Daily Mail, dok je njegov prijatelj rekao kako će mu Charles smanjiti subvenciju. "Rečeno mi je da će mu smanjiti subvenciju, a ona je vitalna za održavanje Royal Lodgea, i bit će smanjena u travnju", rekao je prinčev prijatelj.

Charles je odmah po ustoličenju najavio kako će rezati troškove i da će zbog toga članovi obitelji dobivati manje novca. Što se tiče Andrewa, koji se 2019. godine povukao iz javnog života nakon što su ga povezali s milijarderom i pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, još prije smrti kraljice Elizabete II., Charles je dao do znanja da se njegov brat više nikada neće vratiti u javni život.

Andrew je godišnje dobivao oko 249 tisuća funti godišnje, sve do njezine smrti, ali od Charlesa neće dobivati toliko. Andrew od primanja ima jedino skromnu mirovinu od Kraljevske mornarice.

Pročitajte više