Kralj horora Stephen King je odabrao: Ovo mi je omiljeni film iz 2022. godine

Foto: Press/EPA

KRALJ horora Stephen King odabrao je najbolji horor film produkcijske kuće Blumhouse u protekloj 2022. godini. Prema njegovom mišljenju, najbolji je jezivi film Crni telefon (The Black Phone) s Ethanom Hawkom i Masonom Thamesom u glavnoj ulozi. 

Stephen King odabrao omiljeni film iz prošle godine

Produkcijska kuća Blumhouse proslavila se objavljivanjem odličnih horora s ne tako velikim budžetom. U posljednjih 20-ak godina izdali su više od 260 filmova koje uglavnom prepuštaju na distribuciju Universalu ili popularnim streaming platformama. 

Na njihovo pitanje: "Koji je bio vaš omiljeni naslov iz Blumhouse produkcije u 2022.?", Stephen King je napisao Crni telefon. "Progovorio je", napisala je produkcijska kuća nakon Kingova odgovora.

Mnogi su se tviteraši složili sa Stephenom. "Također", "Taj film je tako jednostavan, a tako jeziv. Mrzim ga, ali ga volim. Toliko puta sam ga htio ugasiti", "Apsolutno", "Odličan izbor", "U mojih je top 10 filmova u 2022.", "Jako dobar film. Mladi glumci su bili najbolji", pisali su.

O čemu je riječ u filmu?

Crni telefon je adaptacija novele Joea Hilla iz 2004. godine. Finneyja Shawa, sramežljivog i pametnog 13-godišnjaka, otima sadistički ubojica i zarobljuje ga u zvučno izoliranom podrumu iz kojega se ne čuje ni vrištanje. Kada isključeni telefon počne zvoniti, Finney otkriva da može čuti glasove prijašnjih žrtava ubojice.

Te su žrtve odlučne u tome da pomognu da se Finneyju ne dogodi ono što se dogodilo njima. Ethan Hawke glumi otmičara, Mason Thames otetog dječaka, Madeleine McGraw njegovu sestru, a Jeremy Davis oca. 

 

Inače, Stephen King autor je 65 horor romana, uključujući kultne naslove poput Carrie, Isijavanje, Ono, Apokalipsa te su mnogi njegovi naslovi postigli veliki uspjeh ekranizacijom.

Pročitajte više