Kraljevski stručnjaci kritiziraju film o Lady Di: Okrutno je ovako je prikazati

Foto: Press

KRALJEVSKI stručnjaci kritizirali su novi film pod nazivom Spencer, čija se radnja vrti oko princeze Diane. U filmu se Dianu prikazalo kao emocionalno nestabilnu i sklonu samoozljeđivanju. U jednoj sceni se prikazuje kako princeza mašta o tome da se baci niz stepenice ili da se uguši bisernom ogrlicom koju joj je poklonio princ Charles.

U jednoj sceni prikazuje se njena borba s bulimijom. Princeza plače i pokušava povraćati te halucinira o vlastitoj smrti. Stručnjaci su se osvrnuli i na scenu u tušu gdje Lady Di masturbira.

Kraljevski biografi tvrde kako je pokojnoj princezi ovim filmom oduzeto dostojanstvo, piše Daily Mail.

"Vrlo je okrutno ovako je prikazati. To je bilo potpuno nepotrebno. William i Harry bit će ljuti zbog ovoga. Bit će im užasno što je njihova majka ovako prikazana u ovako velikom filmu", rekla je Ingrid Seward, glavna urednica Majesty Magazinea.

S njom se slaže i Penny Junor, stručnjakinja za kraljevsku obitelj. Ona tvrdi da su neke stvari u filmu nepotrebne i pretjerane.

"Mogu samo reći - jadan William. I ostavimo Diani bar mrvicu dostojanstva. Znam da je William bio tamo kada je bila nesretna, ali zvuči mi kao da je film činjenično netočan", rekla je Penny. 

U jednoj sceni princ William na rubu suza moli majku da mu se pridruži na večeri, dok je ona zaključana u kupaonici i samoozljeđuje se. Nakon toga Diana se pojavljuje s licem zamrljanim maskarom i pita sina je li vidio Camillu Parker Bowles na božićno jutro u crkvi.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji, a ulogu Lady Di utjelovila je Kristen Stewart. 

Pročitajte više