"Kraljica bakšiša", Severinin bivši svekar... Tko je trebao nastupati u Puli?

Fric iz KUD Idijota: Dajem ku*ac na panj da je Zoričić cajkaš, a voli i Thompsona

NA KONCERTU u Puli koji je zabranio gradonačelnik Filip Zoričić trebali su nastupati Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Tko su i po čemu su poznati glazbenici koji su toliko prestravili Filipa Zoričića?

Duško Kuliš

Duško Kuliš je bosanskohercegovački pjevač koji se proslavio pjesmama poput Ti meni lažeš sve, Bez tebe je gorko vino te Suzo moja Suzana. Na početku karijere surađivao je s legendarnim Tomom Zdravkovićem. Danas živi i radi u Splitu, kamo se preselio u poslijeratnim godinama. Odradio je turneje po Europi, SAD-u i Australiji.

Ana Bekuta

Ana Bekuta jedna je od najvećih folk zvijezda na ovim prostorima te pjevačica čiji glas mnogi smatraju jednim od najljepših u narodnoj glazbi. Prije dva tjedna u Areni Zagreb ju je kao gošću Ace Pejovića slušalo preko 20.000 Zagrepčana. Proslavila se hitovima kao što su Veseljak, Blago meni i Bekrija. 

"Znam da odluka gradonačelnika Pule nema veze s načinom na koji razmišljaju Puležani i Istrijani. U Puli i Istri sam provela dovoljno vremena da ih upoznam. Đubre, ili kako rekoše smeće, nema naciju. Smeće ne može biti srpsko ili hrvatsko. Smeće je jednostavno đubre i smeće. Vidim da ga i u Srbiji i u Hrvatskoj imamo u jednakim količinama.

Ako mi dozvole akteri današnjih vijesti da im dam jedan savjet iz života: Kada ti se program ne sviđa, prebaci ga. Kada ti se kafić ne sviđa, promijeni ga. Kada ti se koncert ne sviđa, ne kupuj kartu. Vrlo je jednostavno. Live and let live. Sing and let sing. Vidimo se u Osijeku", napisala je ona nakon zabrane koncerta u Puli.

Zorana Mićanović

18-godišnja Zorana Mićanović proslavila se nastupom u showu Zvezde Granda. Njezina pjesma Sikter tjednima je bila na vrhu YouTube trendinga u Hrvatskoj. Mnogi je zovu i "kraljicom bakšiša" jer joj je tijekom jednog nastupa posjetitelj poklonio Rolex s ruke.

Dragan Kojić Keba

Dragan Kojić Keba jedan je od najpoznatijih folkera u Srbiji, dok ga u Hrvatskoj najviše pamte kao Severininog bivšeg svekra. U dugogodišnjoj karijeri koja traje od 1970-ih objavio je preko 20 albuma, a neki od njegovih najvećih hitova su pjesme U snu ljubim medna usta, Ona to zna, Kukavica...

Njegov sin Igor Kojić i Severina u braku su bili od 2015. do 2021. godine.

Pročitajte više