Kraljica Camilla viđena sa sestrom koja se rijetko pojavljuje u javnosti

Foto: Profimedia/EPA (Annabel Elliot nalazi se desno, iza Camille)

BRITANSKA kraljica supruga Camilla pojavila se na dodjeli književnih nagrada Booker, a društvo joj je pravila mlađa sestra Annabel Elliot.

Obje sestre bile su odjevene u elegantnu crnu boju. Camilla je nosila crnu haljinu od čipke brenda Fiona Clare koju je iskombinirala s dijamantnim visećim naušnicama Van Cleef & Arpels. Annabel se odlučila za crno odijelo i bijelu košulju s kragnom.

Annabel Elliot bavi se uređenjem interijera i antikvarijatima, točnije vlasnica je dućana za dizajn interijera i antikvarijata, a taj posao uspješno vodi već 30 godina. Čak je bila proglašena petom najutjecajnijom dizajnericom interijera u Britaniji 2014. godine. 

Camilla je sedmi put dodijelila prestižnu nagradu

Camilla je ponedjeljak navečer uručila prestižnu Bookerovu književnu nagradu za 2022. na svečanosti koja se ponovno, prvi put nakon 2019. i pandemije covida, održavala pred publikom u Londonu. Nagradu je odnio šrilankanski pisac Shehan Karunatilaka za svoj drugi roman The Seven Moons of Maali Almeida.

Kraljica supruga je dugogodišnja zagovornica opismenjavanja u Ujedinjenom Kraljevstvu te često posjećuje škole i knjižnice, a potiče i programe čitanja na radnim mjestima i u zatvorima te prati u kolikoj je mjeri uspješan program opismenjavanja odraslih. Prestižnu britansku nagradu ove godine dodijelila je sedmi put.

Eve Smith, tajnica zaklade Booker, rekla je da Camillu doista zanima književnost: "Sjajno je imati Njezino Veličanstvo ovdje jer se stvarno zanima za autore, pa čak i kada nije mogla doći prethodnih godina, uvijek se pobrinula da se raspita o autorima."

Pročitajte više