Kraljica organizacije priznala da je odustala od pospremanja: "Moj dom je neuredan"

Screenshot: YouTube

MARIE KONDO šokirala je obožavatelje tijekom nedavnog webinara na kojem je promovirala svoju najnoviju knjigu, Kurashi kod kuće Marie Kondo: Kako organizirati svoj prostor i postići svoj idealan život. 

Neuredan dom

Kraljica organizacije objasnila je kako više ne posprema toliko nakon što je rodila trećeg sina, dodajući kako joj je "kuća u neredu" te da joj to "više ne smeta", piše The Washington Post.

"Moj dom je neuredan, ali način na koji provodim vrijeme je pravi način za mene u ovoj fazi mog života. Do sada sam bila profesionalna spremačica pa sam davala sve od sebe da moj dom uvijek bude uredan. Nekako sam odustala od toga i to je dobro za mene. Sada shvaćam da mi je važno uživati ​​u provođenju vremena sa svojom djecom kod kuće", rekla je.

Postala međunarodni fenomen

Podsjetimo, Kondo je postala međunarodni fenomen 2019. godine lansiranjem Netflixove reality serije Pospremanje, u kojoj je pomagala ljudima da očiste svoje neuredne domove u pokušaju da vrate mir i "probude radost" u svojim životima. 

Iako je Kondo već dugo posvećena uklanjanju nereda iz "fizičkih" prostora, njezina nova knjiga također naglašava važnost čišćenja mentalnih i emocionalnih prostora. Drugim riječima, držati odjeću složenom i organiziranom može biti jednako važno kao i jutarnje slušanje klasične glazbe ili odvajanje vremena za djecu.

Pročitajte više