Kraljica sovjetske glazbe, koja je osudila Putinov rat, nalazi se u Izraelu

Foto: EPA

KRALJICA sovjetske pop glazbe Ala Pugačova u ponedjeljak je objavila da se nalazi u Izraelu, tri tjedna nakon što je javno osudila Putinovu invaziju na Ukrajinu te kazala da je Rusiju pretvorio u "globalnog pariju".

"Zahvaljujem višemilijunskoj armiji svojih obožavatelja na njihovoj ljubavi i podršci, na njihovoj sposobnosti da razlikuju istinu od laži", napisala je Pugačova (73) na Instagramu.

"Iz Svete zemlje molim za vas i za mir", poručila im je. "Sretna sam!"

Pugačova se smatra superzvijezdom u svojoj zemlji. Oblikovala je rock i pop glazbu u Rusiji od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Među ruskim generacijama najpoznatija je po hitovima poput Milijun grimiznih ruža iz 1982. i po filmu Žena koja pjeva iz 1978. godine.

Prije tri tjedna zatražila je da i nju ubroje među strane agente, otkako je ministarstvo pravosuđa na crnu listu stavilo i njezina supruga Maksima Galkina jer ga smatra "stranim agentom".

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu krajem veljače, sa suprugom je napustila Rusiju. Među njezinim obožavateljima su u prošlosti bili aktualni predsjednik Putin i njegov prethodnik na mjestu predsjednika Boris Jeljcin. Kad je u kolovozu umro Mihail Gorbačov, Pugačova je o posljednjemu sovjetskom vođi govorila pohvalno jer je, kako je kazala, dopuštao slobodu i odbijao nasilje.

Pročitajte više