Kramer iz Seinfelda o incidentu koji mu je uništio karijeru: Nisam rasist, žao mi je

Foto: Profimedia

Zvijezda Seinfelda, glumac Michael Richards, osvrnuo se na rasistički ispad koji mu je prije gotovo 20 godina završio karijeru, rekavši da mu je "odmah bilo žao", ali da "ne traži povratak".

Glumac, koji je osvojio tri Emmyja za ulogu Cosma Kramera u legendarnom sitcomu, bio je uglavnom izvan svjetla reflektora od 2006., kada je snimljen kako viče pogrdnu riječ grupi Afroamerikanaca koji su mu dobacivali tijekom stand-up seta u Laugh Factoryju u Los Angelesu.

"Odmah mi je bilo žao čim sam to rekao na pozornici. Ne tražim povratak. Ljutnja je prava sila. Ali dogodilo se. Umjesto da pobjegnem od toga, pokušao sam učiti iz toga. Nije bilo lako", rekao je Richards o toj večeri u intervjuu za časopis People.

Intervju je posljednji u nizu koraka povratka u javnost dok se Richards priprema sljedeći mjesec objaviti svoje memoare Entrances and Exits. U travnju je 74-godišnji glumac viđen u jednom od rijetkih pojavljivanja u javnosti na premijeri filma Unfrosted, koji je režirao njegov bivši kolega Jerry Seinfeld.

"Nisam rasist. Nemam ništa protiv crnaca. Čovjek koji mi je rekao da nisam duhovit upravo je rekao ono što sam ja sebi govorio neko vrijeme. Osjećao sam se potišteno. Htio sam ga spustiti", rekao je Richards za People o incidentu u Laugh Factoryju iz 2006. godine.

Proteklih 17 godina proveo je u "dubokoj analizi" svoje nesigurnosti

Richards je rekao da su mu krizni menadžeri savjetovali da se bavi kontrolom štete, ali je umjesto toga odlučio provesti proteklih 17 godina u "dubokoj analizi" svoje nesigurnosti, uključujući svoju nelagodu što je postao slavna osoba. To ga je navelo da odbije brojne ponude, uključujući zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih i ponude da vodi Saturday Night Live, rekao je komičar.

"Nisam se osjećao zaslužnim. Nikada nisam bio zadovoljan svojom izvedbom u Seinfeldu. Slava je povećala moju nesigurnost. Nekako se nisam mogao povezati s užitkom što sam umjetnik. Bio sam dobar karakterni glumac, ali bilo mi je ugodno biti lik, a ne biti ja", rekao je o vremenu koje je proveo kao Kramer u Seinfeldu.

Od 2006. Richardsa se rijetko viđalo na televizijskom ekranu. Pojavio se u nekolicini epizoda serije Curb Your Enthusiasm u kojima je glumio sebe i u talk showu Jerryja Seinfelda Comedians in Cars Getting Coffee. Također je igrao sporednu ulogu u sitcomu Kirstie, koji je otkazan nakon jedne sezone 2014. godine.

Pročitajte više