Krdo nilskih konja izgrizlo i ubilo krokodila u Tanzaniji



LJUDI su obično navikli gledati na krokodile kao na životinje koje nemaju pravih suparnika u carstvu divljine. Očigledno je slično razmišljao i jedan tanzanijski krokodil prije nego se našao preblizu krda nilskih konja.

Rijetko viđene fotografije sukoba dvije zastrašujuće afričke životinje koji se dogodio na rijeci Mara u Tanzaniji brzo su obišle cijeli svijet.

Krokodil se pretjerano približio grupi nilskih konja, ali se brzo iznenadio kad su se oni skupili kako bi zaštitili svoju mladunčad od grabežljivog gmaza.

Loša ideja

Krokodil je iz nekog razloga mislio da bi bila dobra ideja pobjeći nilskim konjima tako da im se popne na leđa. Ideja se nije pokazala nimalo dobrom, a nesretni je gmaz postao žrtvom moćnih čeljusti i kljova najagresivnijih afričkih životinja.

Zapravo je impresivno da je krokodil uspio preći tako veliku distancu na leđima nilskih konja, s obzirom na njihovu poznatu agresivnost.

Unatoč tome što su biljojedi, nilski su konji odgovorni za najveći broj napada na ljude u cijeloj Africi. Krokodili im nekad znaju napadati mladunčad, a ovaj se put krdo osiguralo da do toga ne dođe.

Pročitajte više