Kreatori Prijatelja o Matthewu Perryju: Uvijek je bio najsmješnija osoba u prostoriji

Screenshot: YouTube

Matthew Perry ovog vikenda pronađen je mrtav u jacuzziju u svom domu. Imao je 54 godine. Kreatori serije Prijatelji Marta Kauffman i David Crane te izvršni producent Kevin Bright oglasili su se povodom smrti kolege. Prisjetili su se kako je Perry dobio ulogu Chandlera Binga u Prijateljima, čime je započela njihova suradnja koja je trajala deset godina i prijateljstvo te kako je Matthew utjecao na lik Chandlera. 

"Uvijek je bio najsmješnija osoba u sobi"

"Šokirani smo i duboko, duboko ožalošćeni smrću našeg voljenog prijatelja Matthewa. Još uvijek se čini nemogućim. Sve što možemo reći je da se osjećamo blagoslovljeno što smo ga imali u našim životima", započeli su priopćenje koje je objavljeno u Deadlineu.

"Bio je briljantan talent. Kliše je reći da glumac sam stvara ulogu, ali u Matthewovu slučaju nema istinitije riječi. Od dana kada smo ga prvi put čuli kako utjelovljuje ulogu Chandlera Binga, za nas nije postojao nitko drugi. Uvijek ćemo njegovati radost, svjetlo i inteligenciju koju je unio u svaki trenutak - ne samo u svoj posao, već i u život.

Uvijek je bio najsmješnija osoba u sobi. Više od toga, bio je najslađi, darovitog i nesebičnog srca. Šaljemo svu svoju ljubav njegovoj obitelji i prijateljima", napisali su Marta, David i Kevin. 

Za kraj su dodali da je ovo definitivno ona epizoda "gdje su nam srca slomljena" (The One Where Our Hearts Are Broken). Ova rečenica odnosi se na nazive epizoda u Prijateljima. Svaki naziv započinjao je na isti način - The One... 

Zamalo odbio ulogu Chandlera

Inače, Matthew je zamalo odbio ulogu Chandlera, koja ostaje njegova najprepoznatljivija uloga. Tijekom gostovanja u emisiji Late Night with Seth Meyers 2015., Perry je rekao da je u jednom trenutku bio prisiljen preuzeti bilo koju ulogu koja mu je bila dostupna jer ga je njegov menadžer 1994. nazvao da mu kaže da nema novca. Tada je glumio u Foxovoj seriji LAX 2194. 

No, iako je bio zauzet drugom serijom, Perry je, kada je dobio scenarij za Prijatelje u ruke, smatrao ga smiješnim. Dodao je kako je vidio da je lik Chandlera Binga savršen za njega.

Podsjetimo, Matthew Perry pronađen je mrtav u jacuzziju u svom domu. U trenutku smrti kod kuće je imao lijekove na recept, uključujući antidepresive i tablete protiv tjeskobe - ali ne i ilegalne supstance, tvrdi policijski izvor za TMZ. Izvor tvrdi da je u kući pronađen i lijek za kroničnu opstruktivnu plućnu bolest koji se uglavnom koristi kod emfizema i kroničnog bronhitisa.

>> Oglasila se obitelj Matthewa Perryja: "Slomljeni smo"

Pročitajte više