Kreće prodaja ulaznica za predstavu u Zagrebu čije su karte išle i do 4000 kn

Foto: Press

Ulaznice za balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova puštaju se u prodaju u srijedu, 8. studenoga s početkom u 10 sati.

Prva izvedba baleta Orašar je 30. studenoga, a ulaznice će se moći kupiti na blagajni kazališta, kao i putem weba.

Redovi ispred HNK

To, sudeći po ranijim godinama, znači da će 8. studenog ispred zagrebačkog HNK biti ogroman red ljubitelja tog popularnog baleta P. I. Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova. Lani je pala i web stranica od velike navale. Ulaznice su se preprodavale za 4000 kn.

>>VIDEO Pobjeda Hrvatske slavila se usred izvedbe Orašara

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila te nezaobilaznih slatkiša, prateći pustolovine djevojčice Klare, koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenoga lutka.

Klara obožava svojeg ujaka, poznatog po izvođenju najrazličitijih čarolija, kao i njegov nesvakidašnji dar. Kad u ponoć Orašar oživi uz malu čarobnjakovu pomoć, on povede Klaru u čudesan svijet prepun najrazličitijih zanimljivih likova, koji se s neobičnom pažnjom posvećuju presretnoj djevojčici.

Pročitajte više