Krist Novoselic podržao Trumpov govor o slanju vojske na prosvjednike

Screenshot: YouTube

KRIST NOVOSELIC, basist grupe Nirvana, oglasio se na Facebooku podužom porukom u kojoj je podržao Trumpov govor održan 1. lipnja, vezan uz prosvjede koji su uslijedili u gradovima diljem Amerike nakon što je policajac ubio Afroamerikanca Georga Floyda. 

Trump je tada izjavio kako će angažirati vojsku ako bude potrebno da zaustavi prosvjednike. Većina je taj govor osudila, dok ga je Novoselic, čiji su roditelji iz okolice Zadra, podržao.

"Wow!!! Znam da ga mnogi od vas ne podnose, ali Trump je svojim govorom sve napravio savršeno. Društvene mreže i televizija vrte u loopu slike društvenog raspada. Slažem se da predsjednik ne bi trebao slati trupe u države – i legalno on to ne bi ni mogao napraviti – ali bez obzira na to, ton njegovog govora je bio čvrst i direktan", napisao je Novoselic.

"Gledam slike u medijima i razmišljam o tome kako je naša zemlja podijeljena. Čak se i nošenje zaštitne maske u javnosti smatra političkom porukom. Nasilje (a ne prosvjedi) se pojavljuje kao pobuna ljevičara“, dodao je Novoselic.

"Zaboravimo legalne detalje koje nekolicina razumije – Trump je rekao kao želi zaustaviti nasilje i to većina razumije”, zaključio je u svojoj objavi na Facebooku.

Novoselicevo mišljenje nije naišlo na pozitivne reakcije pa je on status na Facebooku promijenio u privatno. Podsjećamo, na posljednjim predsjedničkim izborima, održanima 2016. godine, Novoselic je rekao da neće glasati ni za Trumpa ni za Hillary Clinton te je podržavao libertarijanca Garyja Johnsona.

Pročitajte više