Kristijan odbio poslušati publiku i odustao na geografskom pitanju. Znate li odgovor?

Foto: HRT

U POSLJEDNJEM izdanju kviza Tko želi biti milijunaš? svoj put je nastavio Zadranin Kristijan Ramov, koji je u prošloj emisiji bio na otvaranju pitanja za pet tisuća eura.

Na 10. pitanju za prelazak drugog praga trebao je odgovoriti tko je nakon "Prvog čovjeka" glumio "Sivog čovjeka". Ponuđeni su odgovori Adam Driver, Jake Gyllenhaal, Ryan Gosling ili Bradley Cooper. Nije znao odgovor pa je posegnuo za džokerom "zovi", koji je sa stopostotnom sigurnošću ponudio odgovor C - Ryan Gosling, što je Kristijanu osiguralo iznos od pet tisuća eura.

Koja znanstvenica nije primatologinja? Jane Goodall, Rosalind Franklin, Dian Fossey ili Birute Galdikas, glasilo je 11. pitanje. Kristijan je upotrijebio džoker "pola-pola", ostali su odgovori B - Rosalind Franklin i D - Birute Galdikas. Odgovor Rosalind Franklin donio mu je 10.000 eura.

Pao na geografskom pitanju

Na 12. pitanju trebao je pokazati znanje iz geografije i reći gdje se nalazi otok na kojem je Robinson Crusoe proveo 28 godina: u Arapskom, Tasmanovu, Filipinskom ili u Karipskom moru. 

Kristijan je zatražio mišljenje publike, koja je dodijelila 0% Arapskom moru, 23% Tasmanovu moru, 15% Filipinskom moru i 62% Karipskom moru. Nije prihvatio mišljenje publike iako je postotak za odgovor D bio visok, odustao je napustivši natjecanje s 10.000 eura. Da je kojim slučajem poslušao publiku, osvojio bi 18.000 eura.

"Razlog zbog kojega bih možda eliminirao Karipsko more je taj što u Karipskom moru ima puno otoka i svi su jedan pored drugoga i onda mi nekako nema smisla da bi on bio nasukan 28 godina na nekom otoku koji je toliko blizu drugih otoka", rekao je Kristijan.

Profesor pao na 10. pitanju

Najbolji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" bio je Marijan Ivanković iz Zagreba. Otac je dva mala sina, profesor engleskog jezika u srednjoj školi u Velikoj Gorici. Publiku je zatrebao na šestom pitanju. Nije znao kojoj biljnoj porodici pripadaju krumpiri, rajčice, patlidžani i paprike? Čistačicama, spremačicama, pomoćnicama i domaćicama.

Njih 40% odlučilo se za čistačice, 6% za spremačice, 26% za pomoćnice i 28% za domaćice. Na Tarikov nagovor na ovom je pitanju uzeo i džoker "pola-pola". Ostali su odgovori B - spremačicama i C - pomoćnicama. Odgovor C donio mu je 300 eura. 

Koje se ime najviše puta spominje na popisu vladara iz dinastije Trpimirovića? Stjepan, Miroslav, Krešimir ili Zvonimir. Ovako je glasilo 10. pitanje za prelazak drugog praga. 

"Krešimira je bilo četvero, ali ne znam jesu li svi iz dinastije Trpimirovića", rekao je Marijan. Nije znao odgovor pa se odlučio za jedini preostali džoker "zovi". 

"Mislim da je ovo zadnje rekao Stjepan ili Krešimir, nekako i ja naginjem tome", rekao je Marijan. Odlučio se za odgovor pod A - Stjepan te napustio natjecanje sa 150 eura. Točan odgovor je C - Krešimir.

Dalibor došao do desetog pitanja

Sljedeći natjecatelj koji je sjeo u stolac nasuprot Tariku je Dalibor Bilen iz Sesvetskog Kraljevca. Profesija i hobi mu je pisanje.

Na osmom pitanju upitan je po kojem je od 12 apostola nazvan Cercis siliquastrum, drvo koje može narasti do osam metara. Po Šimunu, Tomi, Judi ili Filipu. Dalibor nije znao odgovor pa je zatražio džoker "pola-pola". Ostali su odgovori pod B - po Tomi i C - po Judi.

Ponudivši kao konačan odgovor C - po Judi, zaradio je 1000 eura. "Juda je okončao svoj život samoubojstvom objesivši se na drvo", rekao je Dalibor.

Dalibor Bilen točno je odgovorio na deveto pitanje i osvojio iznos od 2500 eura. Svoje putovanje u kvizu nastavlja u idućoj emisiji, a na raspolaganju ima džoker "zovi" i "pitaj publiku".

Pročitajte više