Kristijan skupio 330.000 kuna za obitelji u Afganistanu: Skrivaju se i čekaju priliku

Foto: Facebook

HRVATSKI travel bloger Kristijan Iličić, koji je pokrenuo akciju skupljanja donacija za prijatelja u Afganistanu, u samo nekoliko dana uspio je višestruko premašiti zadani cilj i prikupiti više od 50 tisuća dolara. 

Kristijan je već ranije napisao da će ukupni iznos, trenutno 52.116 dolara (oko 334.000 kuna) uplatiti na račun prijatelja Noora koji će ga podijeliti s drugim afganistanskim obiteljima koje se nalaze u sličnoj situaciji. 

"Ekipa, samo da vam javim da su svi u redu. Od vozača do vodiča i njihovih obitelji. Skrivaju se i čekaju prvu priliku da napuste Afganistan. Trenutno nema komercijalnih letova, a ceste su preopasne. Čim napuste Afganistan, objavit ću na Facebooku i Instagramu. Ostalo nam je samo čekati. Pretpostavka je da bi kroz 10 dana trebali biti vani. Hvala vam svima još jednom na svoj podršci. Nevjerojatno je koliko ste divni", napisao je Kristijan nedavno na Facebooku. 

Podsjećamo, Kristijan, koji je nedavno posjetio Afganistan, počeo je skupljati donacije za pomoć Afganistancima koji pokušavaju pobjeći iz zemlje. Već u prva 24 sata uspio je prikupiti 18 tisuća dolara. 

Nedavno je objavio poruke koje mu je slao Afganistanac Noor kako bi pratitelje obavijestio što se događa. Noor mu je tom prilikom javio da se sa ženom i dvoje male djece nalazi u sigurnoj kući. 

Pročitajte više