Kristina iz SOS Dječjeg sela: Osvojila sam nagradu, imala sam 20.000 glasova više

Screenshot: HRT

KRISTINA IVANUŠ, koja je odrasla je u SOS Dječjem Lekenik, osvojila je prestižnu titulu Herman Gmeiner Award, koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela na globalnoj razini.

Vijest je za HRT neslužbeno potvrdila sama Kristina tijekom gostovanja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, gdje je pričala s voditeljicom Doris Pinčić.

"Tek sljedeći tjedan će biti službeni rezultati, ali prema ljestvici ja sam imala 20.000 glasova više od cure iz Kazakhstana", rekla je.

"Sretna sam što mogu predstavljati Hrvatsku na ovako lijepi način. Ponosna sam na sebe jer sam uspjela ući u uži odabir među četiri finalistice. Mislim da će mi olakšati moje buduće studiranje".

Sa samo četiri godine Kristina je postala dijete SOS Dječjeg sela Lekenik. Onamo je došla sa svojom starijom sestrom. Živjele su u SOS obitelj s još četvero djece i SOS mamom.

Sa šest godina joj je dijagnosticirana bolest perifernih živaca, zbog koje je često hodala po bolnicama. Kada je postala punoljetna, liječnici su joj maknuli dijagnozu i danas je potpuno zdrava.

Iako se bavila mnogim sportovima, najviše se zaljubila u ronjenje, kojim se bavi već četiri godine. Studentica je druge godine marketinga, a priznala je da bi jednog dana voljela raditi u marketinškoj firmi i imati veliku obitelj.

"Najveća podrška bila mi je sestra Anamaria. Ona me uvijek bodrila", rekla je.

Za prestižnu nagradu natjecalo se 200 djece, a dodjeljuje se jednom dečku i jednoj djevojci.

Pročitajte više