Kristina je odrasla u SOS Dječjem selu, a danas živi svoj san: Nikad ne odustajte

Video: Index

KRISTINA IVANUŠ, koja je nedavno dobila prestižnu titulu Herman Gmeiner Award, koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela na globalnoj razini, svojom pričom dotaknula je cijelu Hrvatsku, ali i mnoge strance koji su svoj glas dali upravo njoj. Pred kamerama Indexa Kristina je poručila ljudima da nikad ne odustaju od svojih snova, koliko god teško bilo, jer ona je najbolji primjer da se sve može čak i bez roditelja.

Kristina je sa sestrom Anamarijom smještena u SOS Dječje selo Lekenik kad su joj bile samo četiri godine. Dvije godine kasnije dijagnosticirana joj je rijetka bolest perifernih živaca, zbog koje je često padala i imala trnce u nogama.

Kad joj je bilo 15 godina, preselila se u SOS zajednicu mladih u Veliku Goricu, gdje je ostala do svoje 18. godine, kad je upisala fakultet i otišla u Zagreb. Danas živi u Studentskom domu Stjepan Radić, studira marketing i komunikacije, a osim toga bavi se ronjenjem u ekološke svrhe te radi kao podvodni model.

Mnogo bavljenja sportom, a okušala se u mnogima, doprinijelo je tome da je s 18 godina potpuno ozdravila. 22-godišnjakinja danas živi svoj san, a za Index kaže kako ni sama ne bi povjerovala da joj je netko rekao da će putovati na Maldive, studirati i baviti se ronjenjem.

Njezina inspirativna priča mnoge je dirnula i mnogi su je prozvali simbolom nade i optimizma, a Kristina je nedavno ispunila još jedan san kad se pojavila u spotu glazbenika Jure Brkljače. Ljudima poručuje da nikad ne odustaju od svojih snova, jer, kaže, ona je primjer da se i bez roditelja mogu ostvariti snovi. "Ali za mene najbolje vrijeme tek dolazi", zaključila je.

Pročitajte više