Kristina Lumbar o Božiću: Jednom sam dobila erotsko pomagalo odjeveno u Djedicu

KRISTINA LUMBAR podijelila je s nama svoju blagdanske tradicije i otkrila nam kako slavi u prosincu. Najvažnije joj je da na blagdane bude okružena obitelji, ljudima koje voli. "Ako se dogodi da mi je Badnjak radni, obavezno ipak idem na ručak u Rijeku, pa se onda vraćam natrag ostalim dragim osobama. Budući da se na Badnjak ne jede meso, a ja sam pobornik mesa i ribu nikada nisam okusila, pokušavam izbjeći bakalar i ostale riblje delicije. Odajem se kuglofu s Nutellom. A na Božić, naravno, purica s mlincima", rekla nam je manekenka.

Kristina nam je dala i svoj recept omiljene blagdanskog specijaliteta, rolade od blitve i sira: "Mljevenom mesu dodaje se jaje, krušne mrvice, češnjak luk i sol, to sve dobro se izmiješa. Blitvu isjeckajte, dodajte jaje, krušne mrvice, dva komada topljenog namaza, sol i Vegetu. Alu-foliju premažite uljem, stavite na nju meso, a preko njega blitvu. Sve zarolajte u roladu te je podlijte s dva dcl vode. Pecite u pećnici 30-ak minuta na 200 C".

Kristina o božićnoj kupovini: Sve u zadnji čas, stres i strka

Dok je bila djevojčica, Kristina je bor kitila s bakom, dok je djed radio jaslice i formirao mahovinu za ispod bora. Danas većinom sama kiti, a sama sprema i jelo. "Jako me vesele veće okupljanja i pripremanje svečanih večera. Kolače obožavam, ali ih ne pečem, samo jedan znam napraviti", otkrila nam je. Kaže da božićnu kupovinu obavlja u posljednji trenutak: "Sve u zadnji čas, stres i strka", smije se Kristina. Ipak, mjesecima unaprijed osluškuje kakve želje imaju njezini bližnji. "Treba mjesecima slušati ljude i pamtiti detalje, tada kad vidiš u dućanu nešto, odmah znaš za koga je idealno. Nikad mi nisu bili jasni pokloni koji nemaju veze s vezom, kao električni ribež nekome tko ne kuha, ili set za friziranje, a imate kratku kosu", kaže manekenka.



"Ako ništa ne očekuješ, i najmanja sitnica će te razveseliti"

I ona sama ima pokoju božićnu želju, a prisjetila se i nekih neobičnih darova koje je ranije dobivala. "Imam naravno nekih malih željica, i svatko blizak meni zna što bi me razveselilo. Uglavnom, držim se misli da ako ništa ne očekuješ, i najmanja sitnica će te razveseliti, kad previše očekuješ i ne dobiješ željeno, samo slijedi razočaranje. Bitno je da si u toploj kućnoj atmosferi s ljudima koji su ti blizu srca, zagrljaj i iskreni osmjesi, uza snijeg ako je moguće. Jednom sam dobila tangice za partnera na soba i crvene pufaste gaćice za mene, s grudnjakom od dvije grude snijega i erotsko pomagalo odjeveno u Djedicu", ispričala nam je Kristina.

Kao djevojčica je bila nestrpljiva: Adventske su čokoladice nestale u dva dana, mama je bila razočarana

Za neke davne, prošle Božiće vežu je samo lijepe uspomene i teško joj je izdvojiti neku posebnu. Ipak, sjeća se Adventa tijekom kojeg malo prežustro krenula otvarati dječji kalendar sa slatkišima. "Adventske su čokoladice nestale u dva dana, mama je bila razočarana", smije se Kristina. Otkrila nam je i kako je shvatila da je Djedica ipak samo lik iz bajki: "Sjećam se pisanja i slanja pisma, taj put do žute kutije u koju idu sve moje želje i odjednom se stvore ispod bora. To je čarolija, šteta što je brzo prerastemo, jedva čekam vlastitom djetetu pružit božićno čudo. Jednom sam prekasno poslala pismo, ali sam svejedno dobila poklon s liste. Bila sam već starija, pa sam znala da pismo ne može u jednom danu stići na Sjeverni pol i malo sam se zapitala. Tad su krenule nevolje; kome pisati sljedeće godine, ili da odmah mami pročitam pismo", smije se Kristina.
 

Pročitajte više