Kristina Sajko pobijedila u showu Heidi Klum: Bila sam uvjerena da će pobijediti neka mlađa

KRISTINA SAJKO, jedna od najuspješnijih i najpopularnijih hrvatskih manekenki, pobjednica je sedme sezone reality showa "Models of the Runway" supermodela Heidi Klum. Reality gledateljima omogućuje praćenje zbivanja u backstageu modnih revija, zbivanja na modnim snimanjima, borbu s konkurencijom te svih uzbuđenja i stresa manekenskog posla. Kristina, koja je od početka slovila kao glavna favoritkinja, osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 25.000 dolara te editorijal u američkom časopisu Marie Claire.

"Presretna sam, iako sam bila uvjerena da će pobjednica showa biti neka mlađa manekenka. Osvojeni novac stavit ću sa strane i pametno uložiti, a zahvaljujem svima na SMS čestitkama i mailovima, kojih sam dobila preko 200", kazala je za Gloriju 29-godišnja Sajko, koja je pobjedu odnijela u konkurenciji od 16 djevojaka, a u show je dospjela ni ne znajući da je na audiciji za reality. Mislila je, naime, da je riječ tek o običnoj audiciji za neko modno snimanje.

Ljubimica poznatih kreatora

Kristina je rođena u Zagrebu 1980. godine. Karijeru je započela u Midikennu s 18 godina, a u kratkom je roku postala sveprisutno lice na svjetskim modnim revijama i u modnim magazinima. U bogatoj karijeri snimila je kampanje za Versus, D&G i Jill Stuart te nosila revije nekih od najvećih imena svjetske modne scene, Marca Jacobsa, Lanvin, Jil Sander, Kenza, Morgana, Moschina, Sonije Rykiel. Cura koju su u modnim krugovima zvali Psycho, zbog sličnosti izgovora te riječi sa izgovorom njenog prezimena, ubrzo je zaludjela mnoge poznate kreatore. Snimila je kampanje za Versus, Jil Stuart, Jitrois i Biotherm, a svojevremeno je uvrštena na popis 50 najboljih modela na svijetu.

Nekada poznata partijanerica danas vodi miran život, divi se Josipi Lisac, a vrijeme krati gledajući "Simpsone" i "Family Guya" te igrajući tenis. Iako se preselila u Ameriku, Kristina se povremeno vraća u domovinu kako bi bila i na domaćim modnim događajima. Kristina je svojevremeno krenula i u osvajanje filmskog platna, no nakon nekoliko kraćih pojavljivanja u filmovima te planove je zamrznula jer je željela upisati i završiti koledž. Glumi se ponovno posvetila nedavno, kada je s kolegicama snimila seriju "A girl from another world". Radnja se vrti oko mlade djevojke Sandre koja želi uspjeti u okrutnom manekenskom poslu Los Angelesa. Sandra shvaća kako uspjeh ima cijenu te uči važnu životnu lekciju.

Pročitajte više