Kritičari oduševljeni jednom od najiščekivanijih serija: Ne postoji ništa poput ovoga

Foto: Press

Fallout je najnovija adaptacija videoigre koja je stigla na male ekrane, a sudeći prema prvim recenzijama, gledatelje čeka pravo remek-djelo.

Seriju nastalu po popularnom istoimenom serijalu igara stvorili su Geneva Robertson-Dworet i Graham Wagner, dok su izvršni producenti Jonathan Nolan i Lisa Joy ,koji su radili na Westworldu. Serija ima osam epizoda, a radnja Fallouta smještena je 219 godina nakon nuklearnog rata koji se dogodio 2077. godine.

Serija prati priču o tri glavna lika. Prva od njih je Lucy (Ella Purnell), mlada žena koja je cijeli život provela u samoodrživom podzemnom bunkeru s drugim bogatim članovima društva te zbog misije mora izaći na površinu. 

Drugi je The Ghoul (Walton Goggins), koji je tijekom nuklearnog rata bio izložen radijaciji te je postao izobličen, besmrtni ratnik, jedan od glavnih odmetnika postapokaliptičnog Divljeg zapada. Posljednji lik je vojnik Maximus (Aaron Moten), koji je odrastao na površini i postao član grupe ratnika, Bratstva čelika.

Pohvale kritičara

S obzirom na to da Fallout franšiza videoigara postoji gotovo tri desetljeća te ima brojne nastavke i ogromnu bazu obožavatelja, postojala su ogromna očekivanja od serije, koja je proglašena jednom od najiščekivanijih serija ove godine. No, sudeći prema reakcijama kritičara, očekivanja su i više nego ispunjena.

"Odabirući novu priču koja se odvija u Fallout svijetu, serija je mješavina avanture i misterije, poput puzzlea, s više nego dovoljno akcijskih scena da zadovolji one vjerne RPG-u. Zabavno je i samo ponekad prekomplicirano", ustvrdio je Kelly Lawler za USA Today.

"Tvorci serije odradili su tako besprijekoran posao osmišljavajući svijet Fallouta da se čini kao da likovi koračaju pričama i zadacima koje ste sami iskusili na ovaj ili onaj način", rekao je Tanner Dedmon u recenziji za ComicBook.com.

"Prva polovica Fallouta nedvojbeno je najjača, dok se Lucy pokušava uhvatiti ukoštac s lažima koje joj govore o svijetu pri čemu se jedva održava na životu. Ipak, iako se priče predugo zadržavaju na manje uzbudljivim mjestima, gledatelji jedva čekaju vidjeti kako će se otkriti različite misterije i tajne površine i stanovnika. Bizaran, ali jako zabavan, Fallout nije sličan ničemu što ste vidjeli, a samo iz tog razloga nećete moći skrenuti pogled", stoji u Varietyjevoj recenziji.

"Ljubavno pismo obožavateljima"

"Što se tiče priče, Fallout pametno izbjegava pokušaje prilagođavanja specifičnih priča ili sporednih misija iz bilo koje igre, već radije smišlja novu radnju smještenu u bogati i poznati krajolik", piše Brian Lloyd za entertainment.ie.

"Fallout je pametna, uvrnuta apokaliptična odiseja koja se uzdiže i kao adaptacija videoigre i kao samostalna serija", rekla je Lauren Coates u svom osvrtu za The Spool.

"Serija je jasno posvećena tome da bude adaptacija Fallouta, ljubavno pismo obožavateljima, bez sumnje, dok još uvijek otvara vrata gotovo svima ostalima koji su dovoljno hrabri da uđu unutra", ustvrdio je Jon Negroni za TV Line.

"Trenutačno nema ništa poput Fallouta na televiziji, i to je dobra stvar", zaključio je Therese Lacson u svojoj recenziji za Collider.

Serija trenutno ima 93% pozitivnih recenzija kritičara na Rotten Tomatoesu, a moguće ju je pogledati na Amazon Primeu.

Pročitajte više