Kuharski velikan upozorava: "Vidite li ovo na meniju, napustite restoran, jestivo je kao lubrikant"

Foto: Instagram

VETERAN svjetskog kulinarstva Anthony Bourdain komentirao je neke od popularnih kulinarskih trendova i bio je bez dlake na jeziku, piše Independent.

"Ne postoji veći kulinarski zločin od kobeanskog burgera", rekao je kuhar te dodao da uđete li u restoran u kojem je u ponudi takav burger, bolje je da se okrenete i izađete. "Ništa dobro neće izaći iz toga. Vidjet ćete samo more 'douchebagova' koje ne želite blizu sebe", kritičan je.

Dao je svoje mišljenje i o besmislenosti "bruncha"; "Jelo koje je postalo 'vikend običaj' za mnoge, nije ništa drugo nego užasno, cinično recikliranje ostataka i naplaćivanja ih tri puta skuplje od običnog doručka", tvrdi.

Dobro mišljenje izrazio je tek o kombinaciji krafne i kroasana, a oštar je bio i prema barovima sa sokovima. Popularno ulje "od tartufa" (što je zapravo sintetsko ulje s umjetnom i toksičnom aromom tartufa koje se i u Hrvatskoj prodaje pod ulje od tartufa, iako s tartufima nema veze) nazvao pak je užasnim. "To čak i nije hrana. Jednako je jestivo kao i lubrikant, a i napravljeno je od iste stvari", zaključio je.

Pročitajte više