Kultna pop grupa prekinula turneju zbog teške bolesti pjevačice, sumnja se na najgore

Foto: JLP

NAKON 30 više no uspješnih godina na sceni, kultni švedski duo Roxette bio je prisiljen prekinuti svjetsku turneju i to zbog bolesti pjevačice Marie Fredriksson, potvrdili su promotori posljednje turneje pop benda. Nažalost, fanovi sumnjaju na najgore.

"Liječnici su savjetovali Marie Fredriksson da prestane s nastupima i svi koncerti koji su bili predviđeni za ovo ljeto otkazani su", stoji u priopćenju Live Nationa.

57-godišnjoj Marie Fredriksson 2002. godine je dijagnosticiran tumor na mozgu, no nakon operacije, kemoterapije i zračenja uspjela je dobiti bitku za život. Na službenoj Facebook stranici grupe sada se, ipak, oprostila od fanova koji su je očekivali na stageu.

"Bilo je to sjajnih 30 godina! U mojem sjećanju ostaje samo radost i ponos kada se sjetim svih naših svjetskih turneja. Te su uspomene golem dio moga života. Posebno sam ponosna na to što sam se vratila nakon teške bolesti i s Roxette obišla svijet još nekoliko puta", napisala je Marie i zahvalila stotinama tisuća fanova na podršci.

Zajedno s gitaristom Perom Gesleom Fredriksson je od 2014. godine bila na turneji povodom 30. rođendana benda, a ovo su ljeto trebali održati posljednje koncerte.

Roxette je tijekom tri desetljeća postojanja prodala oko 75 milijuna albuma, a među najvećim hitovima su im It Must Have Been Love, The Look i Listen to Your Heart.

Pročitajte više