Kultni Glastonbury festival proslavio četrdesetu godišnjicu

LEGENDARNI Glastonbury festival ove je godine proslavio četrdeseti rođendan. Iako nemaju previše sreće s vremenom, ovaj put su organizatori ovog open-air festivala zahvalni što su za obljetnicu dobili najveći poklon - sunce. Stoga je na poznatu farmu Worthy pohitalo više od 170 tisuća poklonika ovog legendarnog festivala.

"Kraljevsko odobrenje"

Proteklih godina su, kao što smo već rekli, posjetitelji morali voditi borbu s lošim vremenom, no ove godine toliko je sunčano da su medicinske ekipe morale pomagati oko dvije tisuće ljudi koji su tamo zadobili manje opekline od sunca. Otvorenje kultnog glazbenog događaja posjetio je i sam princ Charles te pozdravio posjetitelje i izvođače, a organizator festivala Michael Elvis nazvao je pričev posjet kraljevskim odobrenjem.

Gorillaz, Snoop Dogg, Shakira, Muse

Najveći svjetski festival tako je dobio priznanje koje zaslužuje. Svoj status Glastonbury je opravdao brojnim respektabilnim izvođačima koji su se jučer izredali na pozornici. Tako su posjetitelji mogli uživati u nastupu grupe Gorillaz, a uslijedio je Snoop Dogg. Kao headlineri spomenuti su i Shakira te grupa Muse.

Bono Vox morao odustati zbog ozljede leđa

Lijepa Kylie Minogue prije pet godina morala je odgoditi svoj nastup na festivalu jer je otkrila da ima tumor. Ove godine australska pjevačica osigurala je svoje mjesto na legendarnom festivalu. Ono što je posebno ražalostilo novinare britanskog Suna, bila je činjenica da se na pozornicu nisu popeli članovi grupe U2. Naime, Bono Vox je ozlijedio leđa te je bio primoran otkazati svoj nastup.

Slavni posjetili kultni festival - mlada Emma Watson plijenila korzetom, Kate Moss samom pojavom

Brojne svjetske zvijezde posjećuju svake godine ovaj događaj, a ništa drugačije nije ni ovoga puta. Tako se tamo pojavila glumica Emma Watson u društvu novog dečka. Također, bila je tu i kćerka Boba Geldofa, Pixie, a svojom pojavom događaj je uveličala i Kate Moss. Britanski novinari umanjili su važnost dolaska princa Charlesa na farmu, govoreći kako je tek njezinim dolaskom festival potvrdio svoj status. Manekenka je došla u društvu svog dečka Jamieja Hincea.

Pročitajte više