Kutinski Gibo predstavnik Hrvatske na Neurosongu

Foto: Goran Perešin

Pobjedu je suvereno odnio Kutinski Gibo. Ovaj samozatajni umjetnik iz hrvatskog Černobila je iznenadio sve gledatelje, ne samo odjenuvši se kao vjesnik proljeća u ljubičasto-žutu kreaciju Ivice Skoke, nego i frenetičnim scenskim nastupom, koji se sastojao od njegovog, već sada legendarnog, okreta.

Đibin okret će, sada to možemo sa sigurnošću tvrditi, doživjeti jednaku slavu kao i Moonwalk Michaela Jacksona ili pačji korak Agnusa Younga. Gibo nije čovjek od velikih riječi i sve je rekao na pozornici, a kao još jedan kuriozitet istaknimo da je pjevao autorsku skladbu. "Pas bez lanca" ulazi u uho na prvo slušanje i nije ni završio svoj nastup, a već su po hodnicima, gledalištu i pisoarima Polukristalne dvorane Republike Pešćenice svi zviždukali refren skladbe.

Ne može se reći kako je podbacio Emir, ili primjerice Darko, koji je možda bio jedini dostojan konkurent Gibi, dok se za najveće razočaranje bez ikakve dvojbe može proglasiti neshvaćanje Jajanove izvedbe od strane stručnih ocjenjivačkih sudova iz studija od Vinkovaca do Sanskog Mosta.

Jer Jajan je imao sve; uz neprijepornu karizmu, janjičarski styling, valjanje po podu, bosansko porijeklo, koje savršeno paše njegovoj skladbi "Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac", potporu su mu pružali sjajni dečki iz benda Rusvaj, specijalno za tu prigodu pojačani Sinišom Vucom na bubnjevima. Vuco je derao bubnjeve jače nego pokojni John Bonham, bend je prašio, ali je članovima žirija najviše zasmetao Jaran na speedu, koji nije bio usklađen sa bandom. Šteta, jer gledatelji su prepoznali Jajanov tjud i nagradili ga glasovima, međutim to nije bilo dovoljno, jer stručni sud je nadglasao televoting.


Sanda Dabo: Ja sam kraljica Hrvatske sa četiri milijona Hrvata iza sebe

"Ja znam da mene Hrvatska voli. Moja misija je da reklamiram svoj otok i paški sir“, izjavila je novaljska kraljica Sandra Dabo, pokazujući tako istinitost svojih eponimnih stihova "ja se hranim paškim sirom i njegovom janjetinom". "Riječi za pjesmu mi je radio TBF, a spot me je koštao 3.5 tisuće eura i radila mi ga je ekipa HTV-a u mojoj voljenoj Novalji“

S obzirom da se upravo navedeni iznos spominje kao kotizacija koju je potrebno platiti na "pravoj Dori", pitali smo Sandu da li je od nje itko tražio takav vid suradnje: "Niti na HTV-u, ili na Dori me nitko nije tražio da platim kako bih nastupala, ali morate znati da sam ja velika hrvatska zvijezda, u show bussinessu sam od desete godine. Ja sam kraljica Hrvatske sa četiri milijona Hrvata iza sebe", nonšalantno, manirom urođenim samo istinskim zvijezdama je poručila paška SuperNova(lja).

Sanda nije zaboravila da je spektakl udomila zagrebačka televizija Z1, pa se posebno obratila lokalnom pučanstvu; "I pak sam tu i pak sam tvoj, servus dragi Zagreb moj", rekla je i poslala veliku pusu svim Zagrepčanima i Zagrepčankama.

Anđa: Nadam se bogatijoj karijeri

 

Muza Noćne more i najškolovaniji glas pripadajuće Dore, Bruno Tomašić Anđa, je samozatajno, ali i glamurozno, u crvenim štiklicama docupkao na ovogodišnje natjecanje s očaravajućim stylingom, u bijelom šeširu s prozirnom koprenom koja je padala duž haljine koja je pojačavala njegovu muženstvenost.

"Severinina Moja štikla je izbor za večerašnji spektakl. Ne nadam se nekakvoj pobjedi ali u svakom slučaju računam na što bolji plasman. Ukoliko bi se plasirala na Eurosong, nadam se bogatijoj karijeri", izjavila je Anđa koketno uvijajući kosu prstićima.

Emir: Svi u Hrvatskoj bi morali svaki dan pjevati Lijepa li si

 

"Nastupam s Thompsonovom skladbom Lijepa li si. Po mom mišljenju on je glavna osoba i legenda hrvatske estrade", ne dvoji Emir. Strasni erotoman i još strasniji hrvatski domoljub je, osim po poeziji tvrđoj od najtvrđe erekcije, poznat i po legendarnom vojničkom ruksaku s posvetom, koji mu je upravo Marko P. Thompson dao nakon što je s njim prošao cijeli Domovinski rat: "Imam uvijek sa sobom taj ruksak, imam njegovu sliku, njegov cd. Sve što mi je od njega ikada moglo biti dostupno ja imam", ponosno je uskliknuo Emir.

"Svi u Hrvatskoj bi morali svaki dan pjevati Lijepa li si. Oštra je konkurencija i ne znam čemu da se nadam, ali dolazim ljudima pokazati da u meni ima još kreativnih sposobnosti, osim erotske poezije", rekao je Emir zadižući pojas s hrvatskom zastavom koji mu je držao hlače uniforme vojnika američke federacije iz doba Građanskog rata. Emir je istaknuo kako najljepšu pjesmu o Hrvatskoj večeras ne želi kaljati recitiranjem svojih hard core poema, ali da će zato već prilikom sljedećih nastupa biti erotskih pjesama "o Hrvatskoj, Zagrebu i svemu".

Laky: Mmmmmmm..... aaaaaa

Jedan od favorita za pobjedu na kladionicama i po tvrdnjama svih medija očigledno se slomio pod teretom velikih očekivanja, pa su ispod šešira koji mu je prekrivao od alkohola natečenu glavu, na svako postavljeno pitanje dopirale samo nesuvislo nabacane nakupine suglasnika i samoglasnika: „Mmmmmmm..... aaaaaa...", govorio je Laky, što je velika šteta jer se svi članovi ekipe slažu u jednom, kako se radi o vrhunskom džentlmenu i pravom purgerskom gospodinu.

Laky se ipak nakon nekoliko neuspjelih pokušaja odgovora na pitanja trgnuo i zamolio potpisnika teksta da mu pomogne nadopuniti stihove "Amsterdam, malo pičke, malo dopa", koje je upravo bio smislio kao dodatak svojoj skladbi. Mada je nejasno kako bi se navedeni vers uklapao u numeru legendarnog melankolika Leonarda Cohena "In my secret life" s kojom je nastupao, dali smo ruke i zgotovili ga riječima "dok ga šmrćem smeta mi tvoja hulahopka". Laky se oduševio i odmah zapisao ovaj zajednički uradak, ali ga je, nažalost, zaboravio otpjevati tijekom nastupa.

Jaran: Pojučio bi i svim Bosancima da ih vojim i cijenim

 

"Ne bih jekao da ima ijedna bolja pjesma od ove. Ja se nadam pobjedi, a možda i ne, a žiji neka odjuči", komentirao je Vlado Matijević Jaran. "Pojučio bi gledateljima i sjušatejima da za mene navijaju i pojučio bi ovom Žejku Bebeku da se ne ljuti da sam mu ukjao pjesmu i da me ne tuži kao što se tuže ovi pjevači. Moja pjesma simbolizija jedinstvo Hjvatske i Bosne. Pojučio bi i svim Bosancima da ih vojim i cijenim."

Vuco: Ako sam pokrenuo išta da se kazne pravi zlostavljači, moja žrtva nije uzaludna

 

Najtraženiji je prilikom sinoćnjeg spektakla bio Siniša Vuco, koji je u ekskluzivnom intervjuu za Index s gnušanjem odbacio kako je zlostavljao suprugu: "Moja žena nije rekla da sam ja zlostavljač, ona je rekla da ja nisam to. Znači bitno je da to netko treći kaže. Ali njih to ne zanima. Njima koji to kažu poručujem kako u Splitu ima općinsko državno odvjetništvo pa neka vide što je rekao sud.", brani se Vuco od lažnih optužbi za nasilje nad suprugom.

"Ako ja trebam platiti cijenu da se prijave i kazne oni slučajevi zlostavljača koji doista zlostavljaju onda neka, neka se to dogodi, jer zlostavljači stvarno i jesu opasni ljudi. Ako sam ja pokrenuo išta u tom smjeru, ja sam zadovoljan čovjek i moja žrtva nije uzaludna. Ništa nije bilo, ponavljam, ali ako će to napraviti išta za dobrobit drugih, onda odlično", poručio je popularni umjetnik.

Nakon toga smo, srećom, prešli na veselije teme, a njih na "pravoj" Dori nije nedostajalo: "Hvala Bogu, ja sam večeras presretan i opušten čovjek, jer pogledajte ovu ekipu i štimung ovdje“, oduševljen je bio Vuco atmosferom na Dori Noćnoj mori. "Moj favorit broj 1 je Jaran", prognozirao je pobjednika.

Dora spojila Vucu i prijateljicu koju nije vidio 10 godina

Vuco nije ni slutio koliku su mu uslugu napravili prisavski diskvalifikatori, jer da je subotnju noć proveo gledajući Dadu Topića i Nikolinu Pišek, ne bi svirao bubnjeve svom "bratu" Jaranu i ne bi se vidio i ostao neviđeno dirnut susretom s prijateljicom koju je posljednji put vidio prije točno deset godina na njegovom koncertu u diskoteci u Berlinu. "Pa ovo je nevjerojatno, evo pogledaj sav sam se naježio. Zadnji put smo se vidjeli prije deset godina, a u međuvremenu smo dobili sedmero djece ukupno; ona troje, a ja četvero!". Njegova prijateljica iz dijaspore je godinama pokušavala stupiti u kontakt s Vucom, ali nikako nije mogla doći do njega i čim je čula kako je izgnanik iz Kristalne i završio u Polukristalnoj dvorani, doletjela je u Republiku Pešćenicu.

"Da znaš kako mi ovaj put nećeš pobjeć! Evo, 7.4. sviram u Stuttgartu, pa se možemo naći", rekao je Vuco i dodao da će njemačku turneju prekinuti, ali samo za veliki petak, subotu i Uskrs.

"Nakon Tex Willera i Pucka, opjevao sam Supermana i Bruce Leeja"

Vuco je otkrio i svoja nova postignuća sa svojim folk metal bandom "Živo Blato" i alter egom, generalom Vasilijem Mituom: "Imamo 16 stvari i do ljeta ćemo završiti album. Nakon što sam na prvom albumu imao pjesme o Texu i Pucku, sada sam pripremio skladbe o dva druga moja idola, Supermanu i Bruceu Leeju", najavio je Vuco, kojem nije dopušteno nastupiti u Opatiji, ali je ipak sinoć službeno proglašen moralnim pobjednikom.

Doru Noćnu moru streamingom je prenosio i Index.hr, a ostale Malnarove emisije također možete gledati svake subote od 22 sata na www.index.hr/nocnamora, te istovremeno komentirati goste u shoutboxu.




 

Pročitajte više