KVIZ Znate li stihove nekih od najvećih hitova s Dore?

Foto: Nel Pavletic/Davor Puklavec/PIXSELL

DORA se ove godine održava 11. veljače, a pobjeda na glazbenom natjecanju san je mnogim pjevačicama i pjevačima zbog toga što predstavlja izravnu ulaznicu za Eurosong, a stihovi pobjednika pamte se godinama.

Ako pratite Doru ili slušate bilo koji hrvatski radio, kviz koji se nalazi pred vama vjerojatno će vam biti lagan jer smo izabrali stihove koje bi uistinu svi trebali znati. Potrebno je samo spojiti rečenice s pripadajućim stihovima pjesme.

Provjerite svoje znanje i javite nam rezultat u komentarima!

Ove godine na Dori se natječe 18 pjesama

Podsjetimo, Dora, hrvatski izbor za pjesmu Eurosonga, ove godine će se održati 11. veljače u Opatiji, a za pobjedu će se boriti 18 natjecatelja.

Neke pjesme su se izdvojile i na vrhu su trendinga na YouTubeu u Hrvatskoj, a najpopularnija među njima je pjesma Nevera (Lei, lei) skupine Harmonija disonance.

Jedan od favorita je i grupa Let3, koja je nedavno na svom TikTok profilu objavila dio koreografije za pjesmu Mama ŠČ i oduševila eurovizijske fanove.

Na natjecanje se vraća i Damir Kedžo s pjesmom Angles and Demons. Glazbenik je nasmijao svoje pratitelje najnovijim videom u kojem se osvrnuo na optužbe da je njegova pjesma plagijat hita Human. Cover je snimio uz pratnju gitare, a obožavatelji su mu u komentarima poručili da je njegova izvedba "odlična".

Otkriveni su i voditelji Dore

Kao voditelji ovogodišnje Dore najavljeni su Duško Ćurlić, Mario Battifiaca i Marko Tolja. S HRT-a kažu da su Tolja, Battifiaca i Ćurlić tri najveća imena hrvatskog TV-a i showbusinessa.

"Jako sam sretan što ću na pozornicu Dore donijeti malo 'svoje' svjetlosti - u svakom slučaju, bit će zanimljivo i uzbudljivo raditi s voditeljskim veteranom TV zabave na HRT-u i njegovim dobrim duhom, Duškom Ćurlićem. A s Markom Toljom je već druga priča: njega ću pokušati 'sabotirati' gdje god i kad god to stignem, hahahaha...

Iskreno se veselim Opatiji i Dori. Kada ćemo doznati koja će nas pjesma predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpoolu - jer akteri su zapravo pjevači, a mi smo tu samo kao svojevrsno 'vezivno tkivo'... I hvala HRT-u na ukazanom povjerenju, a gledateljima naše najbolje i jedine prave, 'velike televizije u Hrvata' - obećajem da neće požaliti svojih 'ojrića' kad će glasovati za svoje favorite na Dori... Jedva čekam - i vidimo se u Opatiji", rekao je Battifiaca.

Kako Hrvatska stoji na eurovizijskoj kladionici?

Dva tjedna nakon što su objavljene pjesme koje će se natjecati na Dori, Hrvatska je na samom dnu kladionica. Od 37 zemalja koje će se ove godine natjecati na Eurosongu, Hrvatska se nalazi na 33. mjestu s manje od 1% šanse za pobjedu. Iza Hrvatske su samo San Marino, Slovenija, Rumunjska i Albanija.

Do Eurosonga je ostalo više od tri i pol mjeseca te se stanje na kladionicama teoretski može uveliko promijeniti.

Pročitajte više