Laki trikovi za koje ne znate, a olakšat će vam korištenje vaših smartphonea

Screenshot: YouTube

MOBILNI uređaji postali su gotovo neophodni u ljudskoj svakodnevici, a njihova redovita upotreba utječe na kvalitetu i stanje uređaja. Kratko trajanje baterije, sporo punjenje, kvaliteta kamere i prekidanje rada uređaja neki su od najčešćih problema s kojima se susrećemo, a uz nekoliko jednostavnih trikova moguće ih je izbjeći ili u potpunosti ukloniti, piše Brightside.

Isključite rotaciju zaslona

Kada ne koristite mobilni uređaj u vodoravnom položaju, najbolje je isključiti opciju automatske rotacije zaslona jer ona aktivira senzore koji bespotrebno mogu prazniti bateriju.

Uključite zrakoplovni režim rada prilikom punjenja kako biste ga prije napunili

Kada na mobitelu aktivirate zrakoplovni režim rada, on prestaje hvatati i tražiti mrežu, što smanjuje trošenje baterije i rad aplikacija te omogućuje da se on brže napuni.

Poboljšajte zvuk prilikom snimanja videa koristeći diktafon

Većina pametnih telefona ima opciju snimanja diktafonom u pozadini. Tako prilikom snimanja videa na kojem želite imati dobro snimljen zvuk u isto vrijeme snimajte i glasovni zapis i videozapis te naposljetku jednostavno spojite zvuk i video pomoću aplikacije za uređivanje.

Koristite sunčane naočale kao filtar za kameru

Ako vam svjetlost stvara problem prilikom fotografiranja, koristite naočale kao filtar za kameru te kroz njih snimite fotografiju. Tako ćete ublažiti spaljen ili pretaman efekt ili dobiti potpuno novi efekt.

Crna pozadina smanjuje potrošnju baterije

Ako vam je mobitel stalno u rukama, a trajanje baterije jedna od najvažnijih stvari, na pozadinu zaslona stavite pozadinu u crnoj boji kako bi se baterija manje trošila i brže punila. Isto vrijedi i za jačinu svjetline zaslona - jača svjetlina brže prazni bateriju.

Resetirajte mobilni uređaj tri puta na tjedan

Mobitel nije dobro u potpunosti isprazniti, ali ga ne valja ni držati uključenog na punjač kada je napunjen do kraja. Također, ako stalno radi, preporučuje se resetirati ga tri puta tjedno kako bi se odmorio i radio brže te manje trošio dugotrajnost baterije.

Pročitajte više