Mračni svijet propalih YouTubera: Ubojstva, pobačaji i zlostavljanje djece

Screenshot: Youtube

POSLJEDNJIH godina neprestano slušamo priče o vrlo mladim i vrlo uspješnim YouTube zvijezdama koje dobro zarađuju snimajući videa za svoje brojne pratitelje, no postoji i druga strana medalje.

Na svakog uspješnog YouTubera dolaze tisuće onih koji se nisu uspjeli probiti, a neki su u potrazi za internetskom slavom otišli predaleko i uništili si živote.

Mnogi su nadobudni YouTuberi objavili pretjerane, pa čak i uznemirujuće snimke zbog kojih su imali problema sa zakonom.

1. Nasim Aghdam i napad na zgradu YouTubea

Najsvježiji i jedan od najekstremnijih primjera osobe kojoj je YouTube uništio život je Nasim Aghdam, žena koja je nedavno upala u sjedište YouTubea i otvorila vatru.

Uspjela je upucati troje ljudi, a na kraju si je oduzela život. 38-godišnja Aghdam bila je aktivistica za prava životinja, a na svom je kanalu objavljivala prilično bizarne parodije.

Bila je vrlo aktivna na YouTubeu te se na ponašanje te tvrtke često žalila u svojim videima, na svom Instagramu te na svojoj stranici. Tvrdila je kako joj YouTube filtrira videa, ograničava njeno pravo na iznošenje mišljenja te je sprečava u objavljivanju videa.

2. Monalisa Perez i propao pokušaj zaustavljanja metka

Dvadesetogodišnja Monalisa Perez je prošlog mjeseca osuđena na šest mjeseci zatvora jer je ubila svog dvadesetdvogodišnjeg dečka tijekom snimanja videa za YouTube.

S dečkom je radila na tome da postanu slavni vlogom na YouTubeu. Ruiz je od nje zatražio da ga u sljedećoj snimci upuca te tvrdio da će se zaštititi knjigom koja će zaustaviti metak.

Perez je također izjavila kako je Ruiz imao dokaz da ova metoda funkcionira - knjigu koja je na sebi imala samo udubinu od metka, ali ne i rupu.

Knjiga, naravno, nije uspjela zaustaviti metak i mladi je Pedro svoju lošu procjenu platio životom. Kad ga je ranije njegova tetka upitala zašto to rade, on joj je odgovorio: "Jer želimo imati veću gledanost."

Iza njega je ostalo trogodišnje dijete, a u trenutku pucanja Monalisa je bila sedam mjeseci trudna s njihovim drugim djetetom.

3. Mike Martin i zlostavljanje djece

Mike je vodio popularni kanal DaddyoFive koji je pratilo 760 tisuća ljudi, a zbog njega je izgubio skrbništvo nad svojom djecom.

Naime, mnogi korisnici YouTubea njegove "šale" na račun najmlađeg djeteta Codyja nisu smatrali nimalo smiješnima, nego prije zlostavljanjem.

Primjeri šala su bili uvjeravanje Codyja da je posvojen, gurkanje koje je rezultiralo dječakovim krvavim nosim, uništavanje njegovih igračaka i deranje na njega koje bi dječaka često ostavljalo uplakanog.

"Mrzim svoj život, zašto me jednostavno ne ubiješ?" pitao je malac u jednom videu.

Iako se Mike kasnije javno ispričao i naveo da nije zlostavljao djecu, izgubio je skrbništvo nad dvoje najmlađe djece, devetogodišnjim Codyem i 12-godišnjom Emmom.

4. The Toy Freaks i čudne snimke djevojčica

Ovaj je kanal osnovao Greg Chism, a pratilo ga je osam i pol milijuna ljudi.

Kanal je prikazao snimke djevojčica u vrlo čudnim situacijama koje su ponekad uključivale gnjusne igre s hranom ili simulaciju povraćanja, a neke su snimke prikazivale djevojčice kako se pretvaraju da uriniraju jedna po drugoj ili pecaju dude iz zahodske školjke.

5. Sam i Nia Rader i odglumljeni pobačaj

Ovaj je par završio na naslovnicama 2015. kad su ih optužili da su odglumili pobačaj. Razlog je, pogađate, gledanost na YouTubeu.

Nedugo nakon što su objavili da je Nia trudna, uslijedila je objava da je pobacila. Na početku su dobili mnogo poruka podrške, ali neki ljudi su primijetili da je par samo nekoliko sati nakon navodnog pobačaja veselo slavio povećanje broja pratitelja na svom kanalu.  

Pročitajte više