Lea Mijatović za Index otkrila zašto je napustila Tešku industriju

 Foto: Press

LEA MIJATOVIĆ publici je poznata kao pjevačica benda Teška industrija u kojem je provela punih sedam godina. No, zgodna Splićanka odlučila je da je ipak vrijeme za nešto novo pa je krenula u solo vode singlom "Ti me jedini znaš". Za Index je otkrila što stoji iza njene odluke.

"Dečki iz Teške industrije primijetili su me na jednom koncertu u Šibeniku i nekoliko dana nakon istog uslijedio je poziv koji je bio apsolutno neočekivan. Međutim, svidjelo mi se ono što je bend tada pripremao, dogodila se kemija i u narednih sedam godina zaredalo se jako puno lijepih pjesama, tri studijska albuma, nekoliko stotina koncerata diljem cijele regije i jedno predivno životno iskustvo koje ću nositi zauvijek sa sobom", priča.

Ipak, odlučila je da mora iskušati nešto novo . "Nakon sedam godina u bendu osjetila sam da je trenutak za novo glazbeno poglavlje u mojoj priči, čak su se i zvijezde tako posložile da smo rastanak obilježili koncertom na istom mjestu gdje je sve počelo, a ono na čemu sam najviše zahvalna je razumijevanje i podrška koja mi je pružena od strane benda nakon odluke da napravim ovaj novi glazbeni korak", otkrila nam je Lea koja od malih nogu ima veliku strast za pozornicom.

"Prije deset godina jedan veliki hrvatski kompozitor me pitao: 'Pa dobro Lea, ima li kod vas dolje u Splitu itko da nešto radi, a da se ne bavi glazbom ili sportom?' Inače, jedini razlog zašto se ja nisam nastavila profesionalno baviti sportom je taj što je ljubav prema glazbi bila jača. Mislim da je ta ljubav bila usađena u meni od rođenja. Postoji jedan stari obiteljski video kad sam imala tri godine gdje je osoba iza kamere rekla: 'Lea reci nešto' , a ja sam spontano počela pjevati 'Hajde da ludujemo'. Dvije godine nakon toga mama me odvela na dječji festival u Splitu, a meni se nikako nije sviđala pozicija u publici pa sam opet spontano otišla do voditeljice i izborila se za svoje mjesto na pozornici", priča nam simpatična Splićanka koja nema neki strogo određeni glazbeni žanr kojemu se želi okrenuti.

"Što se tiče stvaranja novih pjesama i smjera kojim ću ići, moja jedina želja je da se zaljubim u pjesmu i da osjećam ono što pjevam. Neopterećena sam time hoće li pjesma biti zapakirana u rock aranžman, nježniji zvuk ili nešto što će imati prizvuk Balkana. To ovisi o trenutku i želji u kakvoj atmosferi želimo predstaviti pjesmu. Nemam ništa protiv bilo kojeg glazbenog izričaja dok god je na visokom nivou po pitanju svih elemenata koje čine glazbu kvalitetnom", otkriva Lea i ističe da je upravo tako došlo i do singla "Ti me jedini znaš": "Našla je put do mene u pravom trenutku. Emocija pjesme je oslikavala moje trenutno stanje i dobila je moju najiskreniju interpretaciju. Mislim da je to jedino ispravno kad se radi o glazbi, barem za mene."

Lea svojim izgledom privlači pozornost gdje god se pojavi, no misli da nije moguće izgraditi glazbenu karijeru samo na izgledu. 

"Kod mene je nekako glazba uvijek bila u prvom planu, ali kao svaka žena volim biti dotjerana i trudim se uvijek publici priuštiti lijep 'audiovizualni' doživljaj. Ne vjerujem u mogućnost baziranja glazbene karijere samo na izgledu. Možda na prvu izgleda kao da neke kolegice baziraju karijeru samo na izgledu, ali ja bih rekla da one dobro koriste taj element kao jedan od svojih aduta. Iza lijepog izgleda stoji talent, puno rada, pjesme i koncerti koji održavaju karijeru živom, sve drugo je samo privid", zaključila je.

Pročitajte više