Bend koji je obilježio 80-e okuplja se nakon više od 20 godina

Foto: Profimedia

Legendarni bend Talking Heads ponovno će se okupiti nakon više od 20 godina, točnije od njihovog primanja u Rock & Roll Hall of Fame 2002. godine. David Byrne, Tina Weymouth, Chris Frantz i Jerry Harrison okupit će se za Q&A uživo, a tako će proslaviti i 40 godina od nastanka njihovog koncertnog filma Stop Making Sense.

Događaj Q&A će se održati 11. rujna u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, gdje će se prikazati i film Stop Making Sense. Vodit će ga redatelj Spike Lee, zaslužan i za koncertni film Davidove izvedbe American Utopia na Broadwayu. Događaj će se također prenositi i u odabranim IMAX kinima u svijetu, a nakon premijere na festivalu će restauracija filma biti prikazana u drugim kinima diljem svijeta 22. rujna.

Svi obožavatelji će uz film moći kupiti i novo deluxe izdanje soundtracka filma, koje uključuje kompletnu set listu filma kao i dvije neobjavljene pjesme. Također će sadržavati bilješke svih članova benda.

 

Bend Talking Heads raspao se 1991. godine, a članovi su od tada imali kompliciran odnos. Okupili su se tijekom ulaska u Kuću slavnih 2002. godine, ali se David Byrne uvijek protivio ponovnom okupljanju. Razlog je bio taj što je smatrao da bi to "vjerojatno bio veliki broj koraka unatrag". 

"Mislim da, ukratko, mogu reći da smo se mi okupili više kao prijatelji nego kao glazbenici. Bio je to zapravo zajednički glazbeni ukus. A onda postupno, kako starite, rastete i istražujete, vaš se glazbeni ukus počinje mijenjati. Onda je to što smo radili sve više postajao posao, nismo se više družili cijelo vrijeme, tako da smo se na kraju jednostavno udaljili", rekao je prošle godine za Wired.

Drugi članovi benda, pogotovo Chris i Tina, kritizirali su postupke svog bivšeg kolege, a tvrde kako je često znao biti neugodan za suradnju. Njih dvoje ujedno su i u braku, a zajedno su osnovali i grupu Tom Tom Club. 1990-ih su obnovili grupu uz Jerryja Harrisona i objavili album kao bend The Heads.

Pročitajte više