Legendarni Robert de Niro našao se u središtu skandala: "To je moja osobna stvar"

Screenshot: YouTube

GLUMAC Robert de Niro našao se usred skandala kad je kao suosnivač festivala Tribeca odlučio prikazati kontroverzni dokumentarac "Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe" autora Andrewa Wakefielda o povezanosti cijepljenja kod djece i autizma.

Naime, de Niro je otac autističnog djeteta te je dao zeleno svjetlo za prikazivanje filma aktivista koji se zalaže za necijepljenje djece i autora istraživanja o cijepljenju i autizmu, za koje je utvrđeno da je lažno pa mu je oduzeta liječnička licenca.

Nakon kritika javnosti, slavni je glumac izjavio da je podržao prikazivanje filma, no da ne podržava tematiku filma i nije protiv cijepljenja djece, piše New York Times.

"Grace i ja imamo dijete s autizmom i vjerujemo da sve teme koje se tiču autizma trebaju biti otvorene za raspravu. U 15 godina postojanja Tribeca Film Festivala nikad nisam tražio da se neki film prikaže, no ovo je vrlo osobna stvar za mene i moju obitelj te želim da se otvori rasprava, što je i razlog prikazivanja ovog filma. Osobno ga ne odobravam, niti sam protiv cijepljenja, samo pružam mogućnost za razgovor o ovom pitanju", izjavio je slavni glumac. 

Na koncu je kontroverzni dokumentarac povučen iz programa, pod obrazloženjem da nije pokrenuo raspravu kojoj su se organizatori nadali.

Pročitajte više