Slavni Splićanin u Milijunašu odustao na 13. pitanju. Znate li vi ono što on nije?

Screenshot: HRT

IGOR Boraska, splitska veslačka legenda, u Milijunašu je večeras osvojio 125 tisuća kuna. Boraska je odustao na pitanju za 250 tisuća kuna nakon što je potrošio sve džokere.

Borasku je pitanje iz astrofizike koštalo sljedećeg pitanja i iznosa od 250 tisuća kuna. Imao je dilemu između crnih rupa i tamnih tvari, ali se nije usudio pogađati te je odustao.

Tarik je spomenuo da bi ovo pitanje sigurno znao splitski gradonačelnik Ivica Puljak. Znate li ga vi?

 

 

Potrošio je džokere u prošloj emisiji

Diplomirani inženjer strojarstva i član slavnog brončanog olimpijskog osmerca iz Sydneyja 2000. godine nastup u Milijunašu započeo je u prošloj emisiji.

Pomoć džokera zatražio je već na šestom pitanju. Tražio se odgovor na pitanje jesu li se stanovnici talijanskog Taranta frenetičnim plesom liječili nakon ugriza štakora, škorpiona, zmije ili pauka. Iako je naglasio kako bi riječ mogla biti o paucima, posegnuo je za džokerom "pola-pola" te na kraju i odgovorio da je riječ o paucima tako osvojivši 2000 kuna.

Na pitanju za 8000 kuna upitao je znalce je li Mount Everest, Aconcagua, Mauna Kea ili Mont Blanc planina koja visinu ne duguje sudaru dviju tektonskih ploča. Znanac Josip Buklijaš odgovorio je da je Mauna Kea te mu pomogao da osvoji spomenuti iznos. 

Inače, osim što je osvajač brončane medalje s Olimpijskih igara u Sydneyju 2000. godine, Boraska je 1994. bio i član posade M2+ koja je postavila najbolje svjetsko vrijeme, 6:42.16, koje je držala sljedećih 20 godina.

Veslanjem se na najvišoj razini natjecao i u veteranskoj dobi. Kao 50-godišnjak je kao član posade osmerca u kojemu su bili i braća Sinković pobijedio na dionici od dva kilometra na prvenstvu Hrvatske 2020. godine

Pročitajte više