Lejla Kašić: Rambo Amadeus priznao da me neprimjereno dodirivao, novčano je kažnjen

Foto: Facebook/Marija Mladjen/ATAImages

LEJLA KAŠIĆ, producentica emisije Dnevnica na Radioteleviziji Crne Gore, ranije ove godine optužila je crnogorskog pjevača Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje.

"Jučer sam na snimanju epizode Dnevnica doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus", napisala je tada u svojoj objavi na Instagramu.

>> Producentica Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

Incident je dobio epilog

Nekoliko mjeseci poslije incidenta Lejla se ponovno oglasila na društvenim mrežama.

"U ožujku ove godine sam za seksualno uznemiravanje prijavila Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus. Kako je slučaj privukao ogromnu pažnju javnosti, ukazao u kolikom smo mizoginom blatu i direktno me izložio još jednoj vrsti nasilja - digitalnom nasilju, a danas konačno dobio epilog, u cilju informiranja javnosti želim priopćiti sljedeće: 

Antonije Pušić je danas priznao krivicu i osuđen je za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a njegovo ponašanje okarakterizirano je kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo. Za to mu je izrečena novčana kazna", napisala je.

Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući...

Objavljuje Lejla KašićČetvrtak, 7. rujna 2023.

"Crna Gora nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku"

Kaže da u Crnoj Gori vrste seksualnog uznemiravanja još uvijek nisu dio Krivičnog zakona. "Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem 'kakvu-takvu kaznu' jer Crna Gora još uvijek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku", napisala je Lejla.

>> Producentica Lejla Kašić: Rambo Amadeus je priznao da me neprimjereno dodirivao

"Želim da ovaj slučaj bude opomena bilo kojem muškarcu koji pomisli 'pljesnuti, pipnuti ili uštipnuti' drugu osobu bez pristanka. Želim da bude primjer djevojčicama, djevojkama, ženama da nema nedodirljivih. Da nismo krive, da nismo zaslužile, da nismo umislile. Samo ne trebamo šutjeti. Nikada. Nikome", dodala je, između ostalog, u svojoj objavi.

Pročitajte više