Leningrad Cowboys u Tvornici: Ne zaboravite legendarne frizure!

STAV, vještina i ustrajnost! Upravo to je moto Lenigrad Cowboysa, bizarnog show benda koji fura sjajne parodije na isklišejizirane rock zvijezde. Njihov jedini cilj na koncertima - postići da publika vrišti, skače, zabavlja se i luduje, uvijek je ispunjen i upotpunjen ekstremno energičnom glazbom i jedinstvenim izgledom stagea.

A sve je krenulo filmom Akija Kaurismäkija "Leningrad Cowboys go America" koji je proslavio Kaurismäkija kao vrsnog redatelja te utro put nastanku jedinstvene glazbene senzacije. Nakon što je za potrebe filma Kaurismäki angažirao postojeći bend Sleepy Sleepers uz još nekoliko drugih glazbenika, isti su nakon filma oformili i pravu pravcatu grupu pod imenom Leningrad Cowboys.

U lipnju 1993. nastupaju u Helsinkiju uz pratnju 160 članova ansambla Crvene armije na kojemu su izvedene obrade svjetski poznatih uspješnica kao što su "Yellow Submarine" i "Stairway to Heaven", ali i obrade nekih izvornih ruskih pjesama. Zatim se 1994. godine  Aki Kaurismäki odlučuje snimiti film “Leningrad Cowboys meet Moses”.

Otprilike deset godina nakon izvornog nastupa, održan je i veliki multikulturalni koncert u kojemu Leningrad Cowboysi susreću 120 glazbenika iz različitih dijelova svijeta pod naslovom "Global Balalaika Show". Izdali su na desetine albuma, a posljednji se zove "Zombies Paradise".

Posebna poslastica za fanove: Napravite frizuru po uzoru na "Kauboje"



U petak navečer, 8. svibnja, u ovoj glazbenoj atrakciji možete uživati i vi, jer nam ih Tvornica ponovo dovodi u Zagreb! A kako i priliči pravom show bendu prepoznatljivog izričaja i još prepoznatljivih frizura, fanovima na dan koncerta Tvornica će otvoriti svoja vrata u 19.30, kako bi mogli napraviti besplatne Leningrad Cowboys frizure u svim veličinama.

U prednje dvije lože smjestit će se Style Corner, u kojemu će profesionalni frizeri izrađivati lude frizure koristeći Garnierovu Fructis Style liniju proizvoda za oblikovanje frizure. Bit će to idealna prilika da si isfurate totalno otkačeni look, a da vas nitko ne gleda sa čuđenjem.

V.V.
Foto: Tvornica kulture

Pročitajte više