Leo i Kate, u vrijeme Titanica i danas: U kategoriji ljubavi i zarade Oscar ide...

Foto: FAH/YouTube

PROŠLA su gotovo puna dva desetljeća otkako je Titanic pokorio kinoblagajne diljem svijeta, a isto toliko i od trenutka kada je započelo veliko prijateljstvo između Kate Winslet i Leonarda DiCaprija.

Leo je ovoga vikenda napokon dobio i svog prvog Oscara dok je Kate njegovu pobjedu popratila suznih očiju, a njihova bliskost mamila je osmjehe i glumačkih kolega sa crvenog tepiha - koliko im je to botoks dozvolio, naravno.

No kome od njih dvoje ide Oscar u kategoriji ljubavi, sreće i bogatstva? Procijenite sami.

Zarada od Titanica

Kate je "utržila" 64 milijuna, a Leo čak 175 milijuna funti. Iako je Titanic bio svjetski hit, Winslet se nije uspjela upisati čak ni na popis 30 najbolje plaćenih glumica.

Drugi filmski hitovi

Kateini filmski hitovi ukupno su zaradili 2.8 milijarde funti. Najveći podbačaj doživjela je s filmom All The King’s Men čije je snimanje stajalo 40 milijuna funti, a kinoblagajne donijele su mu tek 6.7 milijuna. Ukupno je snimila 28 filmova.

Leovi filmovi u istom su periodu zaradili 4.8 milijardu funti, iako ih je snimio tek 18.

Nominacije

Kate je ukupno 27 puta nominirana za neke od najprestižnijih nagrada, a osvojila ih je sedam: jednog Oscara za ulogu u filmu The Reader, triput je slavila na BAFTA dodjeli nagrada  a osvojila je i još tri Zlatna Globusa.

Leo je u svoj životopis upisao 20 nominacija, a slavio je četiri puta - uključujući i toliko čekani Oscar kojega je napokon primio u nedjelju navečer.

Nekretnine

Kate danas stanuje u 4 milijuna funti vrijednoj vili s osam spavaćih soba, no ukupno se sve njene nekretnine procjenjuju na 18 milijuna funti.

Leo se više posvetio investiranju u nekretnine pa posjeduje imanja, vile i stanove vrijedne čak 58.7 milijuna funti - u New Yorku, Malibuu, Palm Springsu, Los Angelesu... Trenutno gradi eko resort u Blackadore Cayeu nedaleko Belizea, a otvorenje se očekuje u 2018. godini.

Zarada od marketinga

Nekada su je je zvali debeljucom lošeg tena, a Kate je danas zaštitno lice nekoliko kozmetičkih kompanija, što joj donosi oko 5 milijuna funti.

Leo je pak zaštitno lice skupocjene marke satova, jedne kineske telekompanije i viskija, od čega je utržio 9.5 milijuna funti.

Ljubavni život

Iako na crvenim tepisima izgledaju kao savršen par (a mnogi fanovi bi voljeli i da je to stvarnost), Leo i Kate nikada nisu bili u vezi. Kate se tri puta udavala i ima troje djece iz tih brakova, a trenutno je uvezi s Nedom Rockenrollom s kojim ima dvogodišnjeg sina.

Popis ljepotica koje je Leo zaveo je toliko dugačak da ga je teško sažeti, no najduže je bio u vezama s Gisele Bundchen i Bar Rafaeli. Ipak, nijednu nije odveo pred oltar.

Heroji u stvarnom životu

Kate možda nije spasila život "Jacku" u Titanicu, ali u stvarnom životu je prava heroina. U požaru koji je planuo u obiteljskoj kući Richarda Bransona od sigurne je smrti spasila njegovu 90-godišnju majku Eve. Da drugi nisu ispričali priču medijima, skromna Kate ju nikada ne bi ni spomenula.

Leo je pak gotovo ostao bez glave kada je tijekom snimanja filma s morskim psima jedna od životinja slučajno završila u sigurnosnom kavezu koji mu je trebao jamčiti sigurnost. Spasilo ga je to što je morski pas zaglavio s polovicom tijela u kavezu, a Lea su u posljednji trenutak zajedno s kavezom izvukli na sigurno.

Pročitajte više