Lepa Brena: Nisam ni Hrvatica ni Srpkinja, ja sam Jugoslavenka!

POVRATNIČKI album, "Uđi slobodno", jedne od najvećih ikona bivše države publika je prihvatila s oduševljenjem. Lepa Brena ne samo da ponovo puni medijske stupce zbog svog novog albuma, nego je pjevačica, čije su duge noge u ultra kratkim suknjama 80-tih ušle u legendu, najavila turneju svjetskih razmjera, a Hrvatsku je najavila kao nezaobilaznu stanicu. Na pitanje boji li se kojim slučajem možebitnih provokacija s ove strane granice, Brena je za jedan srpski medij izjavila: Ne, nemam se čega plašiti. sve sam postigla isključivo zahvaljujući svom radu. Nitko mi ništa nije 'sredio' da bih sad trebala strepjeti jesam li nešto učinila kako treba".

"Jugoslavija je bila posebna po mnogo čemu"

Neizostavna tema kada je Brena u pitanju je i bivša država. "Ako netko ima pravo deklarira se kao Hrvat ili Srbin, i ja se imam pravo izjasniti kao Jugoslavenka. Jugoslavija je bila posebna po mnogo čemu. Osim specifičnog društvenog uređenja, ono što mi se sviđalo u bivšoj državi je to što smo imali šest republika i dvije pokrajine, stabilnu valutu, s jednim predsjednikom koji je vodio fenomenalnu vanjsku politiku. Tada smo imali otvorene granice, putovnicu i nitko nas nije tražio vizu. Znam da je bila mnogo mirnija zemlja. Slično tadašnjoj Jugoslaviji danas živi ujedinjena Europa, koja je civilizirano društvo“, ispričala je Brena što misli o Jugoslaviji. Priznajem, jugonostalgična sam, i mislim da ljudima nikada ne bi trebalo zatvarati vrata. Morate poštivati pravo na drugu boju kože, vjeru i različitost. Mi još uvijek kopamo po prošlosti, a trebali bi se ugledati na toleranciju u svijetu", jasno je rekla Lepa Brena.

Lepa Brena priprema spektakularni nastup u Hrvatskoj

S obzirom da konačno ima novi album, pjevačica i uspješna poslovna žena priznala je kako priprema spektakularni nastup i u Hrvatskoj, a njezine megalomanske najave pomalo čude jer su ljubitelji turbofolka davno odustali od Brene i okrenuli se mlađim, provokativnijim pjevačicama koje imaju estetskih operacija barem onoliko koliko Lepa Brena albuma. Ne sumnjamo da će Brena napraviti spektakl kakav njoj i priliči.

S.C.
Foto: Index

Pročitajte više