Stanovnici grada u Srbiji prikupljaju novac da Jelena Karleuša ne nastupi kod njih

Foto: Instagram

ROŠTILJADU u srpskom Leskovcu, domu leskovačke pljeskavice, koja se ove godine održava od 22. do 29. kolovoza, po programu bi trebala otvoriti Jelena Karleuša. Za nastup bi, pišu srpski mediji, trebala dobiti 20 tisuća eura. No neki se Leskovčani protive ovom izboru, a Facebook stranica Pokret za Leskovac objavila je status u kojem poziva na skupljanje novca koji bi se Karleuši dao da ne nastupi na "najvećoj gurmanskoj manifestaciji na svijetu".

"Odavno Roštiljijada, ovakva kakvom su je načinili prethodnih godina, nije dobila prikladniju gošću, a poklapanje s manifestacijom i manifestacije s njom je tako očito. Nažalost", započeli su svoju objavu napomenuvši da bi Roštiljijada trebala biti kvalitetnija i kulturnija u svim segmentima, pa "tako i u odabiru izvođača".

"Pokrećemo akciju da pronađemo 20 tisuća Leskovčana koji su spremni dati po jedan, dva, tri i više eura (do službenog honorara za nastup, a po potrebi i više) da bismo skupili dovoljno sredstava za honorar koji ćemo ponuditi dotičnoj Divi da ne pjeva u centru našeg grada", napisala je ekipa iza Facebook stranice Pokret za Leskovac.

"Ako JK odbije ponuđena sredstva, nezadovoljna iznosom ili iz bilo kojeg drugog razloga, prikupljena sredstva će biti raspoređena u humanitarne svrhe, kako ćemo se dogovoriti s našim sugrađanima. Leskovac je i naš grad!", zaključila je grupa Leskovčana.

Zadovoljni podrškom građana

Pokret za Leskovac objavio je još jedan status posvećen Karleušinom nastupu na manifestaciji.

"Dragi Leskovčani, napravili smo prvi, ali veliki korak. Pokazali ste pravu reakciju! Pokazali ste da vam je stalo! Hvala svima koji su pružili podršku! Hvala na ovoliko poziva i poruka podrške i iskazanoj želji da se pomogne", napisali su u objavi.

"Ovo je samo prvi korak, jer nastavak akcije tek slijedi, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni, dok je osnovni cilj našeg postojanja borba za neki mnogo drugačiji Leskovac, makar malo dostojan slavnih predaka, a mnogo više pogodan za život i ostanak u njemu, prije svega mladih i obrazovnih ljudi. Idemooo! Leskovac je i naš grad!", dodali su iz Pokreta za Leskovac.

Pročitajte više