Let 3 najavio koncert kakav dosad nije izveo: "Dugo smo razmišljali o tome..."

Foto: Press

NAKON što se Let 3 uz ispucavanje čepova iz stražnjice teleportirao na Eurosong u Liverpool, i to na najpoznatijem traktoru u Hrvatskoj, u jeku priprema za nastup s pjesmom Mama ŠČ bend najavljuje koncert u Metaverzumu i vlastitu kolekciju NFT-ja. 

Na društvenim mrežama Let 3 zadnjih dana objavljuje razglednice s različitih lokacija po Europi. Na putu do Liverpoola bend je stao u Beogradu, ali i ukrajinskim gradovima poput Mariupolja i Harkiva, a razglednice su izazvale brojne komentare kako domaćih, tako i inozemnih fanova. Sve je to uvod u koncept transhumanizma, koji bend istražuje koristeći nove digitalne kanale. 

Kada se ne pojavljuju u gradovima diljem Europe, u samom procesu teleportacije, članovi benda Let 3 "postaju avatari koji putuju Metaverzumom", kako je objasnio basist Damir Martinović Mrle te otkrio da se od sada njihov traktor može teleportirati bilo gdje. 

Koristeći tehnologiju proširene stvarnosti (AR), uz Facebook i Instagram filtere, svi korisnici društvenih mreža mogu igrati igru u kojoj Mrle vozi zlatni traktor po bilo kojoj površini u koju usmjere kameru svog mobilnog telefona.

Kroz dugu karijeru poznati po svojoj inovativnosti, riječki Let 3 ovom igrom najavljuje seriju NFT-ja, jedinstvenih nezamjenjivih tokena, u obliku avatara članova benda. Isti NFT-jevi ujedno će služiti i kao ulaznice za dosad neviđen koncert u Metaverzumu. Osim u Metaverzumu, Let 3 planira održati i brojne koncerte diljem regije ovoga ljeta, a sve će kulminirati 2. rujna na zagrebačkoj Šalati, gdje će bend održati svoj najveći zagrebački open air koncert dosad.

"Zlatni traktor bio je naš prvi korak ka transhumanizmu kojim smo uspjeli tehnologijom prevladati fosilna goriva. Iako dugo razmišljamo o tome, koncert u Metaversu najavljujemo tek sada kada je blockchain tehnologija dovoljno sazrela te sada koristi 99% manje energije nego prije, što je čini ekološki prihvatljivom. Sad i kad riknemo, nastavljamo postojati i stvarati u "cloudu". Ali najbitnije, tamo se bez progona možemo jebati u guzicu. Živio transhumanizam!", kaže Mrle.

Ulaznice od utorka

Ulaznice, odnosno NFT-jeve, obožavatelji će moći kupiti u utorak, 9. svibnja, putem OpenSea decentralizirane platforme za trgovinu NFT-ja koji su izgrađeni na Ethereum blockchain mreži. NFT-jevi su jedinstveni i nezamjenjivi digitalni tokeni koji omogućuju vlasnicima da potvrde svoje vlasništvo nad digitalnim sadržajem kao što su slike, videozapisi ili glazba. Više informacija o samom koncertu i kupnji ulaznica, odnosno NFT-ja, Let 3 će najaviti na web stranici Let3.wtf prepunoj šarenog Let 3 ludila. Izradu NFT-ja potpisuje slovenski Blok8 u suradnji s Aerodrom.io.

Pročitajte više