Letu štuke stižu u Rijeku: Popodne se druže s fanovima, a navečer je koncert, osvojite ulaznice!

LETU ŠTUKE se konačno vraćaju u Rijeku. 26. studenog će riječki fanovi i svi koji se tom prilikom nađu u tom gradu imati priliku družiti se s dečkima iz benda u dva navrata. U 18 sati će Štuke potpisivati novi album u Dallas Shopu, a za večer najavljuju koncert u Stereo Dvorani. Posljednji put su pred omiljenom publikom nastupili u siječnju 2009.godine. Nakon gotovo tri godine pauze, odužit će se zbog tolikog izbivanja, a u Rijeku dolaze svježi, usvirani i spremni ostaviti srce na bini.

Ulaznice su u pretprodaji 50 kuna, a na ulazu u klub 70 kuna

Od prošloga puta bogatiji su za jedan album pa evo prave prilike da ga uživo čuje i riječka publika. Album "Brojevi računa" izdan je u svibnju ove godine, a do sada su izašla tri službena singla: "Brojevi računa", "Nikog nema tu" te "U ovom svijetu" koji su odlično prihvatile i kritika i publika. 26. studenog još će te se jednom moć uvjeriti se još zašto ih zovu koncertnom atrakcijom, a uz nove, uživati i u starim hitovima benda: "Minimalizam", "Mjesto za dvoje", "Sunce" te mnogim drugim pjesmama. Ulaznice za koncert možete kupiti po cijeni od 50 kuna u Dallas shopu Rijeka. Na ulazu u klub, koji se otvara u 22 sata, ulaznica će koštati 70 kuna.

Letu štuke, letu avioni poznata je krilatica iz jednog partizanskog filma koju je jedan sarajevski srednjoškolac uzeo kao motiv iz kojeg će nastati ime Letu štuke. Bilo je to 1986. godine, a on se nije zvao Dino Šaran. Dino je bio suosnivač benda koji je trebao postati netko i nešto na ex-Yu sceni, ali eto, nisu stigli. Priča se nastavlja 2005., kada Dino odlučuje što će raditi u ostatku života i sa jaranom iz davnih dana, Đanijem Pervanom, reanimira Letu štuke. Od svega, ostalo je samo ime. Ok, tu su neka stara prijateljstva koja su spiritus movens cijele priče.



Ona je predstavljena kroz Dinine tekstove prepune socijalnih motiva, kirurški precizno dijagnosticiranim stanjem u društvu, ali i duboko emotivnih ljubavnih motiva. Njegove su pjesme jednostavno životne, bez okolišanja. U njima se vidi što misli o Johnnyju Štuliću, Beatlesima, Novom valu, punku... Kažu da su Letu štuke pop-punk bend. Ali Dino ne robuje žanru. Uz veliku upornost, ali i veliku podršku aranžera, producenta i perkusionista Đanija Pervana, koji se u međuvremenu odselio u Pariz gdje postaje nezamjenjivim članom Rundek Cargo orkestra, priča kreće s prvim albumom Štuka, jednostavno nazvanim "Letu štuke". Album je oborio s nogu kritiku i publiku, naročito s pjesmama "Minimalizam" i "Mjesto za dvoje".

Slijedi odličan album "Proteini i ugljikohidrati", koji obilježava i suradnja s Darkom Rundekom i Remi iz Elementala. S tim albumom se prvi put samostalnim koncertom predstavljaju i riječkoj publici 2009. godine, dok u međuvremenu haraju regijom i u Zagrebu već imaju kultni status.

Predgrupa u Rijeci će im biti bend Gretta

Posljednji, najnoviji album, "Brojevi računa", također dobiva izvrsne kritike i nailazi na odobravanje sve šireg kruga publike, naročito intelektualne i umjetničke, čiji su miljenici. Istoimeni prvi singl je već dobro poznat publici. Šteta da im pjesme ne liježu na prvu, već bi bili zvijezde. Ali bolje ovako, raja uvijek ide težim putem. Bend uživa status koncertne atrakcije zbog odličnih nastupa uživo. Uostalom, pitajte one koji su bili prethodni put u Stereu, oni znaju sve. I ovaj puta Štuke pred riječku publiku dolaze usvirani, uštimani, svježi i spremni ostaviti srce na bini. Dan prije imaju generalnu probu u Ljubljani, Rijeka im je važnija.

P.S. Jeste znali da je Dino živio u Rijeci? Eh, toliko toga taj tip još ima za reći, a nikad se ne ponavlja.

Kao predgrupa u Rijeci će nastupiti odličan zagrebački bend Gretta, punokrvni indie-rockeri s već dva albuma iza sebe. Bitno je napomenuti da je drugi album, "Vidim što vidim", nominiran za Porin 2011. godine za najbolji alternativni album. Odlično prihvaćeni od kritike i publike. Rade šou!

Osvojite ulaznice!

Najbržima poklanjamo tri puta po dvije ulaznice. Sve što trebate napraviti jest što prije poslati mail naslovljen sa "Letu Štuke - Rijeka, 26. studenog" na index.nagrada@gmail.com. U mailu navedite svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa i kontakt-broj). Dobitnici će biti obaviješteni mailom. Sretno!

Pročitajte više