Lezbijke proglašene kraljevskim parom maturalne zabave, homofobni roditelji bijesni

Foto: Facebook

ANNIE WISE i Riley Loudermilk, par 18-godišnjih lezbijki iz Ohija, izabrane su za kralja i kraljicu lokalne maturalne zabave. 

Tim se proglašenjem pohvalila i njihova srednja škola na svom Facebook profilu objavivši njihovu zajedničku fotku, na kojoj nose lente i krune.

Vjeruju kako je to prvi put da se nešto takvo dogodilo u toj regiji, no nisu svi bili oduševljeni. Mnogi su roditelji izrazili svoje negodovanje putem društvenih mreža, ali i na roditeljskom sastanku u školi, piše Bored Panda.

"Žao mi je, ali vjerujem kako i dalje postoje dva spola, muški i ženski", komentirala je jedna majka. "Mislim da tradicija nalaže da kraljica ima vaginu, a kralj penis i testise", komentar je drugog roditelja.

Par i škola suočili su se s brojnim kritikama homofobnih roditelja koji ne žele da se LGBTQ zajednica promovira u školi koju pohađaju njihova djeca. 

"Krivo je ovakvo nešto dopustiti u školskom okruženju. Prestanite nam klince maltretirati tim sranjima, pustite ih da imaju normalan život", "Ovo je nešto najbolesnije što sam ikad čula. To su samo djeca i užasava me pomisao da im roditelji to dopuštaju", "Što ljudi daju svojoj djeci da ih tjera k istom spolu? To je jednostavno protiv boga", pisali su neki. 

Škola je stala u obranu svojih maturantica. "Ovo se dogodilo isključivo na inicijativu i glasanje završnih razreda srednje škole Kings", komentirao je školski koordinator odnosa s javnosti.

Inače, Annie i Riley hodaju šest mjeseci te na svojim profilima na društvenim mrežama objavljuju svoje zajedničke fotke.

Pročitajte više